Volg ons
Selecteer een pagina

Elke euro is een stap vooruit

Stop Parkinson vzw is een vrijwilligersorganisatie. Jouw gift gaat naar baanbrekend en broodnodig wetenschappelijk onderzoek. Welke Belgische en Europese onderzoeksprojecten we zullen steunen, beslissen we met behulp van The Michael J. Fox Foundation.

Om het onderzoek naar Parkinson te steunen rekenen we op jullie. Doneren kan je op jouw manier doen. Elke gift telt, zo kunnen we samen naar een behandeling tegen Parkinson streven. Bedankt!

Steun Stop Parkinson

Voor particulieren

Voor het ontvangen van jouw donatie werken we samen met de Koning Boudewijnstichting (KBS), die haar medewerking verleent aan ons project.

Een gift doen, doe je via het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404

van de Schenkerskring, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, met de gestructureerde mededeling ***125/0025/00065***.

De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). In het eerste kwartaal van het volgend jaar zal de Koning Boudewijnstichting een fiscaal attest opsturen.

Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage!

Eenvoudig en snel online doneren kan zeker ook. Kies zelf je bedrag en je betaalwijze:

Doneer

Word partner

Voor bedrijven

Wil je graag partner worden? Wij bieden verschillende partnerpakketten aan. Voor welk pakket je ook kiest, wij zorgen voor een interessante return.

Daarnaast straalt een partnerschap ook positief af op jouw klanten en medewerkers. En uiteraard geniet je ook van fiscale aftrekbaarheid van jouw sponsoring.

Maak een afspraak

Of contacteer ons

Steun Stop Parkinson 

Voor bedrijven en verenigingen 

Help het onderzoek naar parkinson mee vooruit en doe een gift op ons rekeningnummer:

BE16 0689 3443 4874.

Let op, giften op onze rekening bieden geen recht op fiscale aftrek!

***

Wenst uw bedrijf of vereniging de strijd tegen Parkinson te steunen, maar met fiscaal attest, dan kan dit middels een gift op de rekening 

BE84 0689 4046 6759

van onze partner Pelicano met als communicatie “Stop Parkinson”. In het eerste kwartaal van het volgend jaar zal Pelicano dan een fiscaal attest opsturen waardoor de gift ook voor rechtspersonen fiscaal aftrekbaar is.

***

Wilt u met uw bedrijf of vereniging zelf een fundraising opzetten ten behoeve van Stop Parkinson, dan kunnen we u tegen een beperkte vergoeding een draaiboek en software aanbieden.

Maak een afspraak

Of contacteer ons

Alvast hartelijk bedankt!

Legaat worden dankzij Testament.be

Dankzij Testament.be kan je een goed doel opnemen in je testament.

Laat je idealen verder leven en draag bij tot het wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling voor de ziekte van Parkinson. Deze vreselijke ziekte treft mondiaal steeds meer en meer mensen. Het is cruciaal dat we blijven inzetten op onderzoek zodat we bij elke doorbraak wat dichter bij een oplossing komen.

Testament.be biedt de nodige ondersteuning bij dit proces. Alle vragen die u heeft omtrent Stop Parkinson opnemen in uw testament kan u terecht bij onze contactpersoon Anne De Kempeneer via legaten@stopparkinson.be of 0475 93 64 70.

Meer info

Blijft u graag op de hoogte van de werking van Stop Parkinson?

Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

grenzen verleggen

‘Grenzen verleggen’, een boek over Ivo’s onwaarschijnlijke verhaal

1 man, 1 verschrikkelijke ziekte en vooral: 1 ongeziene stunt. Auteur Frans De Keyser pende het bewonderenswaardige verhaal van Ivo de Bisschop en zijn Stop Parkinson Walk neer in het beklijvende boek ‘Grenzen verleggen’. Het boek is nu online te koop en verdient zonder twijfel een plek op je boekenlijst.

Meer info

Hoe besteden wij jouw geld?

Ligt de oorzaak van parkinson in onze darmen?

Ligt de oorzaak van parkinson in onze darmen?

Een groot vraagstuk in het onderzoek naar parkinson is: ‘waarom neemt het aantal patiënten zo snel toe?’  Parkinson staat bekend als ouderdomsziekte, toch treft het ook vaak mensen onder de 50 jaar. Het aantal patiënten neemt gestaag toe, maar een oplossing of een...

Lees meer
Onderzoek met antilichamen van lama’s

Onderzoek met antilichamen van lama’s

Wat hebben lama’s met Parkinson te maken? Uit onderzoek blijkt dat mutaties die Parkinson veroorzaken kunnen worden tegengegaan door antilichamen die te vinden zijn in lama’s. Dit onderzoek werd gevoerd door een internationale groep wetenschappers onder leiding van...

Lees meer
Luchtvervuiling en de ziekte van Parkinson

Luchtvervuiling en de ziekte van Parkinson

Er is een duidelijk verband tussen het ontstaan van de ziekte van Parkinson en blootstelling aan pesticiden. Mensen die op het platteland wonen zouden dan ook een groter risico lopen om de ziekte te ontwikkelen. Er is toenemend bewijs echter dat het wonen in steden...

Lees meer

Parkinson is een vies beest.
Genezen kan niet.

 

Schenk nu

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Met dank aan onze partners in de strijd tegen parkinson

Degroof Petercam
delhaize
logo_loterie_horizontal_safezone_nl_2l_black
Unilin
notice
smarthome
fidiaz
hazel
Schermafbeelding 2022-05-10 om 17.06.25