Volg ons
Selecteer een pagina

Velen onder jullie hebben in 2023 een gift gedaan aan de vzw Stop Parkinson. Hartelijk dank voor uw steun. Uw vrijgevigheid is essentieel om ons doel te realiseren: het leven van mensen die getroffen zijn door de ziekte van Parkinson verbeteren.

Hoe komt het dat u nog geen fiscaal attest voor uw giften hebt ontvangen?

Onze attesten worden opgemaakt door Stichting Pelicano. Helaas kunnen zij voorlopig geen fiscale attesten uitreiken. Als ze alsnog fiscale attesten mogen uitreiken, zullen wij ervoor zorgen dat iedereen die recht heeft op een attest het zo snel mogelijk ontvangt. Dit zal waarschijnlijk na 19 juli zijn, de deadline om uw online aangifte in te dienen.

Maar wees gerust: u kan het attest ook nà die datum nog indienen bij de belastingen. Zodra u het fiscaal attest ontvangt, kan u uw aangifte laten aanpassen.

De FOD Financiën legt op haar website uit hoe.

Samengevat:

  • Aanpassingen na 15 juli 2024
    Na 15 juli is het niet meer mogelijk om uw aangifte zelf te verbeteren via MyMinfin. U neemt dan best contact op met uw taxatiekantoor. Wanneer u een extra bijlage wilt toevoegen aan uw aangifte (bv. een ontbrekend fiscaal attest) kan u een rechtzetting vragen via het contactformulierop de website van de FOD Financiën. Kies voor het onderwerp ‘Alle vragen over belastingen, betaling en terugbetalingen’ en daarna voor ‘Personenbelasting’.

 

  • Bezwaarschrift indienen
    Krijgt u uw fiscaal attest of ander ontbrekend bewijsstuk pas nadat u uw aanslagbiljet al hebt ontvangen? Dan kan u een bezwaarschrift indienen bij de FOD Financiën om uw belastingvermindering toch nog aan te vragen. Voor uw giften van 2023 kan dat tot eind 2028 met een fysieke brief of digitaal via MyMinfin. Meer info daarover vindt u op de website.