Volg ons
Selecteer een pagina

Stop Parkinson zet zich niet alleen in voor bewustwording en fondsenwerving, maar volgt ook actief het wetenschappelijk onderzoek op rond de ziekte van Parkinson. Het medical team van Stop Parkinson speelt hierin een cruciale rol. Dit team van experten adviseert over te steunen wetenschappelijke projecten, onderhoudt contacten met internationale onderzoeksorganisaties zoals de Michael J. Fox Foundation, en helpt bij het identificeren van veelbelovende innovaties die bijdragen aan een vroegere diagnose en betere behandelingen.

Dankzij de expertise van het medical team kan Stop Parkinson doelgericht investeren in innovatief onderzoek en bijdragen aan een snellere diagnose en effectievere behandelingen. Hun werk is essentieel om de ziekte van Parkinson beter te begrijpen en de impact ervan op patiënten te verminderen.

Het medical team is onder meer verantwoordelijk voor:

  • Opvolging van wetenschappelijk onderzoek: Het team houdt de nieuwste ontwikkelingen binnen het Parkinsononderzoek nauwgezet in de gaten en adviseert over veelbelovende studies en initiatieven.
  • Internationale samenwerking: Door nauwe contacten met de Michael J. Fox Foundation wordt expertise gedeeld en worden middelen efficiënt ingezet om baanbrekend onderzoek te steunen.
  • Advies rond wetenschappelijk onderzoek: Het team evalueert en adviseert over onderzoeksprojecten die in aanmerking komen voor steun van Stop Parkinson.

Wie is wie in het Medical Team?

Michel Van Genechten – Consultant Life Sciences en Coördinator van het team
Michel brengt zijn uitgebreide ervaring binnen de life sciences-sector in om het medisch-wetenschappelijke luik van Stop Parkinson te coördineren. Gedurende zijn carrière in de farmaceutische sector heeft hij meer dan 15 jaar samengewerkt met neurologen op het gebied van de ziekte van Parkinson.  Zijn expertise helpt bij het bepalen van strategische prioriteiten in de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

 

 

 

Dr. Femke Dijkstra – Neurologe, gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson
Femke is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en voert onder andere onderzoek naar biomerkers in de slaap als vroege indicatoren van parkinson. Haar studies tonen aan dat toekomstige Parkinsonpatiënten vaak een verhoogde spierspanning vertonen tijdens de REM-slaap, wat kan leiden tot vroegtijdige diagnose en snellere interventies. Voor haar baanbrekend werk ontving ze de prestigieuze Delsys Prize van de De Luca Foundation. Als neurologe onderhoudt Dr. Dijkstra veel internationale contacten met collega-neurologen en speelt ze een belangrijke rol in de evaluatie van onderzoeksprojecten die in aanmerking komen voor steun van Stop Parkinson.

 

Dr. Yann Vivier – Laatstejaars ASO Neurologie
Yann rondt momenteel zijn specialisatie in neurologie af in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en zal vanaf najaar 2025 als neuroloog met bijzondere interesse voor bewegingsstoornissen actief zijn. Zijn betrokkenheid bij het medical team draagt bij aan de wetenschappelijke onderbouwing en medische inzichten binnen Stop Parkinson.

 

 

 

 

Annemie Hendrickx – Expertise in Onderzoek & Ontwikkeling in de farmaceutische industrie
Met een brede ervaring in Onderzoek & Ontwikkeling, Portfolio & Project Management binnen de farmaceutische industrie versterkt Annemie Hendrickx het team met haar diepgaande kennis van klinisch onderzoek en medicijnontwikkeling.