Volg ons
Selecteer een pagina

Peloton Parkinson 2024

Van 27 augustus tot 1 september 2024

Ivo de Bisschop en vrienden fietsen van Eupen naar Oostende langs de Belgische grens om de ziekte van Parkinson onder de aandacht te brengen.

Hun belangrijkste boodschap: kom in actie om een behandeling tegen Parkinson te vinden!

Meer info

Logo Trappenloop - StepUp & Stop Parkinson

Stop Parkinson.
Samen kunnen we parkinson verslaan.

Tot vandaag is er nog steeds geen behandeling die parkinson afremt of geneest. Daar willen we verandering in brengen door wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen in een zoektocht naar een remedie.

Schenk nu aan Stop Parkinson en help mee parkinson te verslaan.

Doneer nu

Wat is Stop Parkinson vzw en wie is Ivo

Ivo kreeg vijf jaar geleden de harde diagnose: ‘U heeft de ziekte van Parkinson’. Van drukbezette ondernemer, marathonloper en pater familias tot parkinsonpatiënt.

Dat er op dit moment 40.000 parkinsonpatiënten zijn in België, en miljoenen wereldwijd, die niet kunnen genezen van Parkinson, dat kon Ivo niet aanvaarden. Hij richtte Stop Parkinson op om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen.

Meer over ons

De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij dopamine producerende zenuwcellen in het brein langzaam afsterven. Hierdoor ontstaan bij patiënten bewegingsstoornissen (o.a. beven, moeilijk stappen, vallen), gedragsstoornissen (o.a. spraak- en schrijfproblemen), en ook andere symptomen (o.a. stemmingsstoornissen en geheugenverlies).

Wat is Parkinson?

Help mee

Door acties te organiseren en dankzij de steun van tal van organisaties en mensen, hebben we al heel wat onderzoeken kunnen steunen. Wil jij ook helpen?

Steun Stop Parkinson

Onderzoek naar Parkinson

Luchtvervuiling en de ziekte van Parkinson

Luchtvervuiling en de ziekte van Parkinson

Er is een duidelijk verband tussen het ontstaan van de ziekte van Parkinson en blootstelling aan pesticiden. Mensen die op het platteland wonen zouden dan ook een groter risico lopen om de ziekte te ontwikkelen. Er is toenemend bewijs echter dat het wonen in steden ook risico’s met zich meebrengt. Luchtvervuiling door het gebruik van fossiele...

Lees meer
Ligt de oorzaak van parkinson in onze darmen?

Ligt de oorzaak van parkinson in onze darmen?

Een groot vraagstuk in het onderzoek naar parkinson is: ‘waarom neemt het aantal patiënten zo snel toe?’  Parkinson staat bekend als ouderdomsziekte, toch treft het ook vaak mensen onder de 50 jaar. Het aantal patiënten neemt gestaag toe, maar een...

Lees meer

Schrijf je in op de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met dank aan onze partners in de strijd tegen parkinson

POWERED BY

Degroof Petercam
Delhaize
nationale loterij
Unilin
Notice The Difference
SmartHome
Fidiaz
hazelheartwood
DIFT