Volg ons
Selecteer een pagina

Dinsdag 25 augustus. Dag 3 van de Stop Parkinson Walk van Sint-Laureins naar het onbekende Posthoorn (NL). Onze eerste dag met (iets) minder dan 30 kilometer op het schema.

Vandaag worden we de hele dag vergezeld door Zeger, Wouters broer, en diens vrouw Betty. We wandelen door zeer uitgestrekte vlakke velden en er is – in tegenstelling met de vorige dagen- heel weinig volk op de been. Iedereen geniet tijdens het wandelen, het is wat stiller dan voorheen. We merken op onze speciale app-kaart dat het vandaag een dag wordt van ontmoetingen met vele van de officiële grenspalen.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

De camper staat opnieuw op een goede plaats opgesteld voor de lunch na 16 km stappen : tot dan toe hebben we enkel wat lichte regen te verwerken gekregen, maar bij aankomst voor de lunch begint het feller te regenen. Tegen 13h trekken we ons weer op gang voor de laatste dikke 13 km, en opnieuw is het droog. Ook nu komen we weer interessante mensen tegen.

De laatste kilometers komt Wouter’s oom ons tegemoet, wat voor een aangenaam einde zorgt. Het was een goede dag voor het team met veel grenspalen, verrassende ontmoetingen en veel verkochte stapkaarten. Ivo en Wouter kunnen nu eens goed rusten, na enkele drukke dagen. Ik word als eerste gaststapper na drie dagen uitgewuifd en opgepikt door echtgenote Micheline en oudste dochter Indra : mijn 100 km zit erop. Veel geluk aan Yvon; volgende gaststapper. Mij zien jullie terug in september.

Ronny Depoortere