Volg ons
Selecteer een pagina

Wat is Stop Parkinson vzw?

Ivo de Bisschop is de drijvende kracht achter Stop Parkinson, een vzw die de ziekte onder de aandacht wil brengen en daarvoor zelf actie onderneemt. Ivo is zelf parkinsonpatiënt en kreeg al snel door dat de ziekte geen prioriteit is voor de grote farmabedrijven. Maar voor Ivo wél.

facebook email linkedin twitter

Over Ivo de Bisschop

Toen Ivo 62 was, kreeg hij een harde diagnose die zijn leven veranderde: hij heeft parkinson. Een ziekte die nog 40.000 andere Belgen treft. Om ook hen zicht op een beter leven te kunnen bieden, neemt Ivo het initiatief voor een ongeziene actie: de Stop Parkinson Walk.

Lees meer over de walk

SP-ronde-foto-Ivo

Ivo De Bisschop

Er is heel veel schroom en taboe rond parkinson, ook dat willen we doorbreken.

De missie van Stop Parkinson vzw

Hoop op doorbraak

Ook al tellen België en de wereld heel wat mensen met parkinson, toch worden ze vaak vergeten. De ziekte is voor grote farmabedrijven geen prioriteit, en dat betekent dat we zelf actie moeten ondernemen. Stop Parkinson vzw wil de ziekte terug in de spotlight plaatsen, om zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer over de ziekte

Fondsen werven, nog steeds noodzakelijk

Wetenschappelijk onderzoek kost natuurlijk ook geld. Heel veel geld. Daarom kunnen we jouw bijdrage nog steeds ontzettend goed gebruiken. Die bijdrage hoeft trouwens helemaal niet groots te zijn. Elke euro is een stap richting wetenschappelijke doorbraak.

Steun Stop Parkinson

Wil je graag meer weten over de werking van Stop Parkinson?

Bekijk dan hier het jaarverslag van 2020 en 2021.

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2022

Stop Parkinson vzw vrijwilligersteam

Het volledige team bestaat uitsluitend uit een 25-tal geëngageerde vrijwilligers.

SP-ronde-foto-Ivo

Ivo de Bisschop
Voorzitter

SP-ronde-foto-Ivo

Frédéric De Cock
Vice voorzitter

SP-ronde-foto-Ivo

Laurent Baeke
Penningmeester

SP-ronde-foto-Ivo

Gina Vanhaudenhove
Secretaresse

Onze ambassadeurs zijn:

Willy Delvaux

Piet Vanthemsche

Tony Mary

Tony Mary

Eddy Van Gelder

Eddy Van Gelder

Patrick Cras (1)

Patrick Cras

Paul Van den Bosch

Bob Verbeeck

Michel Van Hemele (1)

Michel Van Hemele

“Ik dacht dat parkinson een ziekte was voor ouderen. Maar het is een ziekte die op elke leeftijd kan beginnen. En hoe sneller het begint, hoe sneller het gaat.”

Patrick Demoucelle

Onze waarden

Uitnodigen tot beweging

Omdat bewezen is dat beweging de evolutie van de ziekte Parkinson in gunstige zin beïnvloedt, nodigen wij iedereen graag uit tot activiteiten waar beweging en gezond leven centraal staan.
We wensen ook beweging te brengen in de ontwikkelingen rond onderzoek naar Parkinson om de ziekte op termijn uit de wereld te helpen.

Nooit opgeven!

Wij nemen graag het voortouw in het op de kaart zetten van Parkinson en grijpen elke mogelijkheid aan om de ziekte onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, bij voorkeur in samenwerking met andere Parkinson gerelateerde organisaties. Wij zijn ervan overtuigd dat we Parkinson uit de wereld kunnen helpen via de sponsoring van wetenschappelijk onderzoek.
Wij geloven dat we met toewijding, tijds- en energie investering het verschil kunnen maken voor in de strijd tegen Parkinson.

Duurzaamheid en Solidariteit

Wij gaan op zoek naar lange termijn partnerships met al onze belanghebbenden, waarbij we samenwerking en verwezenlijking van gemeenschappelijke belangen nastreven.
Wij zoeken verbinding en afstemming met andere Parkinson organisaties in binnen- en buitenland om ons draagvlak te vergroten en onze krachten te bundelen in de zoektocht naar genezing voor de ziekte.
Ook bij het opzetten van acties en evenementen en in onze dagelijkse werking zoeken we er steeds naar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Transparantie

Wij streven naar 100% transparantie in de besteding van onze inkomsten en communiceren klaar en duidelijk waar onze werkingskosten als vzw, bestaande uitsluitend uit vrijwilligers, aan worden gespendeerd.

Integrity

Wij gaan voor voluit voor de beleving van deze Stop Parkinson waarden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de Trappenloop

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Degroof Petercam
delhaize
logo_loterie_horizontal_safezone_nl_2l_black
Unilin
notice
smarthome
fidiaz
hazel
Schermafbeelding 2022-05-10 om 17.06.25