Volg ons
Selecteer een pagina

Vijfde dag: van Drie Hoefijzers (Heikant) naar Doel

Een goed ontbijt geeft ons de nodige energie om terug te starten waar de tocht gisteren eindigde: De Drie Hoefijzers in Heikant. Het eerste deel van onze tocht loopt vooral aan de Nederlandse kant van de grens, waar we vernemen dat onze aankomst van gisteren al uitvoerig aan bod kwam in de lokale krant. Leuk, dit helpt om te sensibiliseren en om stapkaarten te verkopen. Onderweg genieten we weer van het “weetje van de dag”: een initiatief van Frans de Keyser. De audio opname van een 10-tal minuten geeft ons tal van wetenswaardigheden die gelinkt zijn aan een plaats die we die stapdag zullen zien. Wij reizen om te leren en vandaag handelt de leerrijke en opnieuw goed gedocumenteerde audio over het Verdronken Land van Saeftinghe en over de Hedwigepolder.

 

Goed weer vandaag met aangename temperaturen: ideaal voor een “pic nic sur l’herbe” denkt Willy en we genieten van een heerlijke salade Niçoise met liefde en vakmanschap bereid door Anne. Via de Prosper Polder bereiken wij het doel van de dag namelijk Doel, een desolate en onwezenlijke plek. Wij worden er opgewacht door een aantal leden van de Rotary van Beveren die ons logies en avondmaal van vanavond sponsoren. Dank u!

Ook op het vlak van de verkoop van stapkaarten was het weer een vruchtbare dag, met leuke contacten met diverse sympathieke mensen die ons project financieel hebben gesteund. Ongelooflijk bedankt aan allen.

Ivon Castrique.