Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 06 van Stabroek naar Huijbergen in Nederland op vrijdag 28/08/2020.

Vandaag starten we in Stabroek waar we uitgewuifd worden door de burgermeester Rik Frans en schepen Veerle Nonneman.  Ook een journalist van de Gazet van Antwerpen is aanwezig om een reportage te maken voor de weekendkrant.  Goed voor ons project want hoe meer mensen te weten komen dat elke stap telt hoe beter. Onderweg brengen we een kort bezoek aan F. Meeus die een grote passie heeft voor grenspalen en een grote collectie van kopieën van grenspalen in zijn woning en tuin heeft staan.

De tocht van vandaag loopt voor het allergrootste deel over de Kalmthoutse Heide.  Op dit moment van het jaar is deze onbeschrijflijk prachtig. De purperen Erika, de Gallaway runderen, het zeer mooie landschap: wij komen ogen te kort. De dagelijkse podcast waarover ik het gisteren had geeft ons vandaag nog interessante bijkomende info over deze heide.

 

Wij eindigen onze tocht vandaag in Huijbergen, waar we opgewacht werden door Janny en John, 2 enthousiaste supporters van ons project. Dit is mijn derde stapdag en ik neem spijtig genoeg voor even afscheid van Ivo, Wouter, Willy en Anne. Ik wens mijn opvolger Bart veel stapplezier tijdens zijn eerste stapdagen.

Volgende week woensdag ben ik echter weer van de partij: een mooi vooruitzicht.  Ik hoop Ivo en Wouter dan in goede conditie terug te zien.

Tot binnenkort,

Ivon Castrique.