Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 07 : Huijbergen – Wernhoutsburg op zaterdag 29/08/2020.

Mijn eerste dag als ‘gaststapper’ met Ivo en Wouter. Voor hen is het al de 7de dag, en blijkbaar ook een speciale dag: Ivo vertrouwt mij toe dat hij en Wouter in hun voorbereiding wel een paar keer 6 dagen na elkaar 30 km hebben gestapt, maar nooit 7 dagen: vanaf nu dus spannend, onbekend terrein, ook voor hen.

We vertrekken om 09.00 uur aan grenspaal 246, hier geplaatst in 1843. En het valt op: dit is een streek met vele grenspalen, tegen de middag hebben we er zeker al een tiental gezien (en geknuffeld).

Na een uurtje stappen luisteren we naar het audioverhaal dat ons dagelijks iets vertelt over onze tocht. Vandaag gaat het over het waarom van die drie bulten bovenaan in de provincie Antwerpen, die de grens met Nederland vormen. Beluister zelf hier wat Ivo en Wouter vandaag hoorden:

 

Maar wat mij het meest opviel, is het enthousiasme van de mensen langs het parcours: toevallige passanten die ons zien en reageren met ‘we hebben u op tv gezien’. Of mensen die een eindje met ons willen meefietsen of meestappen (mag gerust mits 10 euro sponsoring 😉). Of nog: mensen die voor hun woonhuis staan te wachten tot we langskomen, omdat ze op de website hebben gezien dat we er langs zouden komen, en die op de website zien waar we precies aan het stappen zijn (mocht u het nog niet weten: u kan ons stap voor stap volgen op de live tracker op deze website).

Toen we deze namiddag, midden in de velden, aan de uitkijktoren ‘De Klot’ voorbijkwamen, en daar de gemeente Wuustwezel betraden, stonden een 15-tal mensen ons op te wachten (waartussen twee schepenen van Wuustwezel, Katrin Kempenaers en May Aernouts) en kregen we een heel warme ontvangst. Dank u wel.

Jullie, mensen langs de baan, jullie beseffen niet hoeveel warmte en energie er van jullie uitgaat naar de stappers! En het is niet alleen het applaus of het gedans en de foto’s, maar ook de verhalen die jullie ons vertellen over familieleden en vrienden die met Parkinson geconfronteerd worden, die het hart van ons-stappers verwarmen. Bedankt daarvoor.

We beëindigden de dag zoals voorzien rond 16.00 uur in Wernhoutsbrug aan grenspaal nummer 230, waar we morgenochtend om 09.00 uur weer zullen starten. Ik kijk er alvast zeer naar uit.

Bart Purnal