Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 08 : Wernhoutsburg – Ulicoten op zondag 30 augustus 2020.

Een nieuwe dag, een andere dag.

We vertrekken vandaag waar we gisteren gestopt zijn, aan grenspaal 230. Er staat een groepje mensen ons op te wachten aan de startplaats. Enerzijds een aantal mensen die ondertussen echte ‘fans’ zijn geworden en ons al voor de tweede dag komen volgen, anderzijds een delegatie van een paar Rotary-clubs.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

Een nieuwe dag, een andere dag.

Vandaag lopen twee dagstappers, neen, dagstapsters, mee met ons, en dit gedurende de hele voormiddag, een kleine 15 km. Veilig Ivo, Wouter en Bart aan de linkerkant van de weg, de twee dames aan de rechterkant van de weg, zodat we de coronaregels voor 100% respecteren. Als de dames na een kilometer of 7 gevraagd wordt hoe het gaat, krijgen we toch een ‘het is wel een pittig tempo’ te horen. Ivo en Wouter stappen altijd voorop want zij geven het ritme aan dat ze 49 dagen moeten volhouden, en dat tikt voor de 2 dagen dat ik nu met hen mee stap zoals een Zwitsers horloge: 5,4 km per uur. Hoed af, neen, ‘een Stop Parkinson Walk’-pet (bestel er zelf een op onze website ‘StopParkinson.be’) af voor deze dames: ze hielden het tempo vol en trotseerden met ons de weergoden. Want, inderdaad,…

Een nieuwe dag, een andere dag.

Dit was ook wel de eerste van de 8 dagen dat Ivo en Wouter zo veel regen over zich kregen. In de namiddag waren de buien erg intens, en vooral, erg talrijk. Maar dat hield nog een aantal Rotary-clubs en de mensen van ‘Park in zon’ (een organisatie die mensen vertrouwd wil maken met de ziekte) niet tegen om ons in de namiddag te komen begroeten. Hun steun deed ons hart even weer warm worden tijdens de koude regenbuien.

Een nieuwe dag, een andere dag.

Gisteren zette ik de supporters langs de weg in het bloemetje. Vandaag mag ik even de 5 Rotary-clubs in het zonnetje zetten (alhoewel, met al die regen vandaag), die met hun steun, zowel financieel, in natura, en in acties, deze Stop Parkinson Walk ondersteunen. Het is een kern van de leden van Rotary Club Brussel Coudenberg, die als eersten samen met Ivo dit project de nodige ‘power’ heeft gegeven (vandaar ook ‘Powered by Rotary Brussel Coudenberg’), maar ondertussen steunen meer dan 50 clubs uit heel België  dit project. Voor vandaag: hartelijk dank aan de clubs Antwerpen-Voorkempen, Westmalle-Kempenland, Herentals, Turnhout en Hoogstraten-Kempen. Jullie zijn fantastisch.

Bart Purnal