Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 10 : Nieuwkerk (NL) – Postel van dinsdag 01/09/2020.

Ivo vroeg me gisteren of ik het verslag van etappe 10 wou schijven.  Natuurlijk wil ik dat. Echter, deze ochtend, na 2 km stappen, wist hij me te zeggen:  Benny, what happens on the trail – stays on the trail.

Ik kan jullie dus niets vertellen over onze diepgaande filosofische discussies van vandaag, of de vele geheimen die we met elkaar gedeeld hebben terwijl we door de mooie Nederlandse wandelpaden stapten, de Rovertsche Leij voorbij.  Ik kan je ook niet vertellen hoe Wouter probeerde een kerkdeur open te breken in Nederland, en hoe Ivo en Wouter nadien ruitertje speelden op twee standbeeld paarden.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

 

Wel hier wat extra highlights:

  • De camper was deze nacht veilig en wel in de garage van het hotel. Alleen was de garagedeur stuk deze ochtend.
  • Turnhout heeft Spaans sprekende buschauffeurs die het verlaten van een garage net iets exotischer maken.
  • Jan maakt heerlijke tomaat mozzarella salade in een camper.  Marta — muchísimas gracias por tu ayuda hoy!
  • We hebben dankzij de lieve mensen van Reusel, een nieuw woord bedacht: tReuzelen. Dit betekent een cola drinken op een terras in Nederland omdat de burgemeester pas later komt.
  • Jullie hebben allemaal ontzettend veel groeten van MarieJosé.  Gepassioneerd door Indië waar ze 10 kinderen steunt en ieder jaar in een school gaat werken. Zij stapt voor Indië !

 

Tot slot de gemeente Mol heeft ons een sublieme aankomst bezorgd, met een harmonie uit de streek, een ‘ witte mol ‘ voor Ivo (zeldzaam) en warme speech van de burgemeester.  Super tof van de gemeente !

Ivo, Wouter – tot binnen 2 weken. Ik kijk er al naar uit.

Benny