Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 11 : Postel – Achelse Kluis op woensdag 02/09/2020.

Na een rustperiode van 4 dagen heb ik het genoegen mijn tweede shift als gaststapper te mogen stappen in het gezelschap van Ivo en Wouter.  Zij beginnen vandaag aan hun 11de stapdag en ik kan jullie zeker geruststellen: zij zien er nog altijd prima uit en stappen bovendien minstens even snel als tijdens mijn eerste doortocht van vorige week.  Ik maak ook kennis met de tweede shift van het fantastisch logistiek team, Jan en Marta.  Om het met de woorden van Ivo te zeggen: voor ons is het makkelijk: wij moeten alleen maar stappen, al de rest is geregeld.

Wij starten aan de abdij van Postel en krijgen het gezelschap van Guido, Jos, Marc, Camiel en Ief.  Zij stappen vandaag dezelfde tocht als wij, echter op een zeer respectabele afstand van een 100-tal meter, zodat Covid/Corona regels meer dan gerespecteerd worden.  Zij kopen als steun voor ons project natuurlijk ook de mooie “Stop Parkinson Walk” pet, ook nog steeds te koop op onze website en dit in 3 kleuren: wit, grijs of zwart.  Kies maar uit, zolang alle kleuren nog beschikbaar zijn!

De tocht van vandaag (weer eens deels over Nederland en deels over België) gebeurt in ideale stapomstandigheden: droog, ideale temperatuur en quasi windstil.  Als de omgeving dan bovendien nog zeer mooi en rustig is met vele zandwegen en wij dan nog verwend worden met een sla van tomaten uit de tuin van Jan bij de lunch, dan begrijpen jullie dat we weer een fantastische dag achter de rug hebben.

Het verhaal van de dag van Frans De Keyser, dat we vandaag beluisteren, gaat gezien start en aankomst van vandaag natuurlijk over abdijen en kloosterordes.  Leerrijk.

 

Wij komen rond 16 uur zoals gepland aan bij de Achelse kluis, met een aantal supporters die ons de laatste 5 kilometer vergezellen.   Ivo wordt nog verrast door een aantal aanwezige vrienden aan de finish. Manu Alders, de reisgids in Vietnam, begin van dit jaar. Zeer toffe vrienden: wij worden getrakteerd met een rondje Achelse Blonde.

Oei, er worden ook weer petten verkocht: haast u dus om uw exemplaar te bestellen!

Er volgt nog wat voetverzorging (330 km laten al wat kleine sporen na…) en kiné en nog een lekkere maaltijd om de dag af te ronden.

En surprise: de opname van een getuigenis met Rick de Leeuw en Jan Hautekiet. Het werd weer een vruchtbare dag!

Tot morgen.

Ivon Castrique