Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 12 : Achelse Kluis – Bocholt van donderdag 03/09/2020.

Een supervroege start voor Wouter vandaag: om 7 uur eerste interview met Radio 2 Limburg.  Om 7u40 dan live in de regionale uitzending met Ivo en Wouter.  Goed dat we die media-aandacht krijgen bij de start van onze doortocht langs de grens Limburg-Nederland van de volgende dagen.

De echte wandelstart vindt zoals gewoonlijk plaats om 9 uur op de plaats waar we gisteren eindigden: de Achelse Kluis.  Wij worden opgewacht door Jaak en Alice (zelf een Parkinson patiënte) die ons gedurende enkele kilometers begeleiden.  Jaak is natuurgids die ons deskundige uitleg geeft over het pijpstaartje en andere flora van de heide.  Hij leert ons ook de kreet van de buizerd te herkennen.

Ivo heeft een aangenaam telefonisch onderhoud met Wilfried Silon, de stichter en goeroe van de Managers Marathon Club (Ivo en Wouter zijn ex leden).  Wilfried volgt ons via de website en Facebook en we vernemen dat we op 10 oktober extra zullen gesteund worden door de MMC, zowel door de aanwezigheid van vele leden als door hun financiële bijdrage.  Super en op voorhand al bedankt, we kijken ernaar uit!

Van 10u tot 11u stappen we in de regen maar gelukkig zijn we al quasi droog als we om 12u30 aankomen aan de camper waar we een andere Parkinson patiënte ontmoeten met haar dochter.  Dank voor de sponsoring!

In onze camper, terwijl het buiten opnieuw regent, kunnen genieten van onze warme tomatensoep. De balletjes worden deze keer blijkbaar beter verdeeld want ik krijg er maar 4 (en de aandachtige lezer weet zeker nog dat ik er vorige week 6 had).  Voor de rest alleen maar lof voor onze logistieke ploeg hoor.

Na de middag blijft het droog.  Eerst wandelen we naast de Zuid Willemsvaart die vandaag ook het onderwerp uitmaakt van onze dagelijkse podcast.  Zeker luisteren als je over Cockerill en deze vaart iets wil bijleren.

 

Nadien volgt een schitterend pad naast een natuurgebied met Taurusrunderen, een grote plas vol diverse vogels en een prachtig landschap: zeker in de top 3 van de uitzichten van de 5 stapdagen die ik reeds meestapte.

Johan Vanaken van de Rotary Overpelt komt ons spontaan nog wat moreel en financieel steunen voor we de laatste 5 km aanvatten tot het centrum van Bocholt.

Daar worden wij verwelkomd door de burgermeesters van Bocholt en Bree en een groep supporters.  Wij ontvangen een cheque van de Rotary van Bocholt/Bree.  Dank u allen voor de steun.

Ivo en Wouter hebben na vandaag al ¼ van het traject afgelegd.  Een eerste mooie mijlpaal waarvoor ik mijn mooie Stop Parkinson pet voor afneem.

Mijn 2de gaststappers-passage zit er helaas op.  Ik heb nu reeds 5 dagen mogen meestappen en heb genoten van de wandelingen, van het zeer aangename gezelschap en van de fantastische organisatie en omkadering.

Op 21 september kom ik terug voor mijn derde sessie: dan zullen we al aan stapdag 30 zijn.

Morgen neemt Bart de rol als gaststapper terug op en ik wens hem evenveel plezier als ik mocht ervaren.

Tot later beste kompanen en beste lezers.  Blijf ons steunen en reclame maken voor ons prachtige project.

Ivon Castrique.