Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 13 : Bocholt – Kessenich van vrijdag 04/09/2020.

We starten de dag in de regen op het Kerkplein van Bocholt. Vier gelegenheidsstappers en één gelegenheidsfietser staan klaar om ons te vergezellen tijdens de eerste kilometers (of tot op het einde wat Gerry Hurkens betreft).

De tocht voert ons vandaag langs heel veel natuurgebied: al direct na de start door de Vallei van de  Abeek. (Zou er ook een B-beek bestaan?). Daarna volgt het natuurgebied Stamprooierbroek, waar we na 10 km stappen onze eerste ‘grijze vriend’ tegenkomen. De grijze grenspalen zijn ondertussen echte ‘vrienden’ van Parkinson geworden: als we in deze coronatijd de ‘echte’ vrienden niet kunnen knuffelen, knuffelen we met evenveel plezier onze ‘grijze vrienden’.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

 

We wijken even van de geplande route af om ten volle van dit natuurgebied te kunnen genieten. Het zal wel een paar honderd meter toevoegen aan de afstand van vandaag, maar het is meer dan de moeite waard.

Na de lunch op 15 km klaart het weer helemaal uit en trekken we met veel moed verder. En ineens volgen de grijze vrienden elkaar in sneltempo op: in het totaal zullen we er vandaag 10 tegenkomen, de laatste op 150 meter van ons eindpunt van de dag, dat, zo blijkt, exact op 30,0 km ligt.

Hier in Kessenich staan de burgemeesters van Kinrooi en (de stad!) Maaseik ons op te wachten en worden we getrakteerd op het plaatselijke gerstenat: een Vinken-biertje. Koolhydraten en water, precies wat we het meest kwijtgespeeld zijn vandaag 😊.

Vrijdag. Dag 13. Hoera!