Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 15 : Maasmechelen – Eben-Emael op zondag 06/09/2020.

De dag startte met een frisse ochtendzon in Maasmechelen. Om te beginnen waren we al met 12 stappers.

Vol goede moed, aan een stevig tempo en door een prachtige natuur stapten we langs de grenspalen richting Eben –Emael.

Onderweg werden we een aantal keer verrast. We mochten over het golfterrein van Lanaken/Maastricht stappen op zoek naar grenspalen. Er zijn slechts 2 golfterreinen die over de landsgrenzen heen gaan, dus toch wel een unieke plek. Na het nemen van enkele foto’s, en het nuttigen van de aangeboden verfrissing, gingen we verder op stap.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen kregen?

 

In Kanne weren we getrakteerd op een lekker stukje Limburgse vlaai van de alom bekende bakkerij Smets. Na zo’n stevige wandeling liet iedereen het zich smaken. Dank je wel!

Ook de burgemeester en een schepen van Riemst stond ons onderweg op te wachten. Met wat streekproducten toonden ze hun sympathie voor de Walk!

Intussen werden we vergezeld door Truiense Lions-vrienden van Wouter en zo stapten we de laatste kilometers in.

Bij de aankomst in Eben-Emael wachtte ons een fijne ontvangst door de Rotary van Vallée de Geer.  En waren en nog meer supporters uit Sint-Truiden afgezakt.

Een deugddoend hart onder de riem voor Wouter en Ivo. Door de voorzitter van de Lions werd er ook nog een cheque overhandigd.

Dank aan alle stappers en supporters!

Christa & Werner Berebrouckx