Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 18 : Roetgen – Elsenborn van woensdag 09/09/2020.

Met al 30 km ik de benen van de vorige dag, beginnen we met 3 aan de 18de etappe. Vandaag wandelen langs de Vennbahn van Roetgen naar Elsenborn.

De Vennbahn is een mooi stukje België in Duits grondgebied. Waar vroeger een spoorlijn lag, is nu een wandel- en fietsroute aangelegd tussen de prachtige natuur van de Hoge Venen. De route leidt ons langs bossen, weiden en eindeloze panorama uitzichten.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

 

‘s Middags worden we warm onthaald in Monschau door de lokale Rotaryclub en de burgemeester. Na iets gegeten en gedronken te hebben, beginnen we weer met volle moed het vervolg van de Vennbahn af te stappen.

Onderweg komen we vele mensen tegen. Sommigen al op de hoogte van dit project, anderen nog niet. Toch doen we graag een woordje uitleg bij het doel van de Stop Parkinson Walk. Nadat ze ons verhaal horen, steunen ze ons al te graag met het kopen van stapkaarten. Meesten onder hen kennen zelf iemand in hun directe omgeving die de diagnose van de ziekte van Parkinson heeft gekregen.

Ik heb enorm genoten van deze ervaring en zo mijn steuntje bij te dragen aan deze wondermooie onderneming!

Emma Degraeve