Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 19 : Elsenborn – Manderfeld op donderdag 10/09/2020.

Vandaag vertrokken Wouter en ik aan de toegangsweg naar het legerkamp van Elsenborn.

In het begin stapten we door hoogven met op de achtergrond het gedonder van schietoefeningen.

Wat verder in Niedrum werden we aangesproken door een Parkinsonpatiënt op weg naar zijn aquagym, die de reportage omtrent Stop Parkinson Walk gezien had op de lokale TV-zender. Hij wou meteen een petje kopen en was bereid later op de dag zijn ervaring als Parkinsonpatiënt met ons te delen in een videoclip.

De rest van de voormiddag hebben we ongeveer rond de helft van het meer van Bütgenbach gestapt: een stukje natuurpracht om niet meer te vergeten.

Rond de middag stapten we dan door Wirtzfeld, waar we de dag voordien een gezellige avond hadden doorgebracht met de RC’s van Eupen, Malmédy en Sankt-Vith & Eifel  in de B&B v d familie Schmidt. Ook onvergetelijk.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

 

Na de lunch in Mürringen, zochten we wat schaduw op in de bossen v Losheimergraben, en zakten verder af langs de Our naar Manderfeld, het eindpunt v d dag.

Ondertussen hadden we wel al 4 petjes verkocht aan toevallige passanten die hier of daar van de Stop Parkinson Walk gehoord hadden, en die dit een zeer lovenswaardig initiatief vonden.

In Manderfeld werden we opgewacht door de Past-President v d RC St-Vith&Eifel, en… door onze Parkinsonpatiënt van deze morgen.

Die heeft dan, zoals beloofd, een korte videoboodschap opgenomen (in de taal v d Oostkantonners, nl het Duits), waarin hij Parkinsonpatiënten oproept om zo lang als mogelijk regelmatig te blijven bewegen.

Opnieuw een onvergetelijke dag.

Het doet deugd om mee te maken hoeveel enthousiasme de Stop Parkinson Walk bij vele mensen losmaakt.

En daarvoor doen we het, en houden we het vol.

Josse R. Thomas