Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 20 : Manderfeld – Oberhausen van vrijdag 11/09/2020.

Samen met Wouter klaar voor de 20ste etappe, van Manderfeld naar Oberhausen, het laatste deel in de Oostkantons langs de Duitse grens.

We beginnen wat frisser in wat vochtiger hoogven, maar dan komt de zon erdoor en stappen we door een mooi stuk woud, waar we voor het eerst ‘wild’ spotten: een vos die aan de rand van het bos zit te zonnen.

Dan volgt er een kort pittig klimmetje, waar Wouter zijn voortrekkersrol ten volle waar kan maken.

We worden beloond met andermaal een prachtig 360° vergezicht.

Gelukkig ‘what goes up, must come down’, zodat we mogen afdalen naar de Our, waarlangs we onze middagpauze nemen.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

 

In de namiddag volgen we de hele tijd de loop van de Our, met opnieuw een aardig stukje op de Vennbahn ingericht als RaVEL waardoor we heel wat fietsers zien passeren en nog wat petjes kunnen verkopen.

Dat leidt ons ook onder de indrukwekkende hoge brug van de E42 over de vallei van de Our, waar we geconfronteerd worden met een aantal gedenktekens van mensen die de brug gebruikten om uit het leven te stappen. Voor de nabestaanden een stap te ver.

Wat verder botsen we op een laadpost voor e-bikes die door zonnepanelen gevoed wordt.

We sluiten de dag af langs de KultOUR-Talstrasse, waarlangs 9 kunstwerken opgesteld staan van telkens 3 kunstenaars uit België, Duitsland en Luxemburg, want we naderen inderdaad het volgende 3-landenpunt bij Ouren.

Bij aankomst worden we alweer hartelijk opgewacht door een delegatie van RC St-Vith & Eifel, de burgemeester van Burg Reuland, en … mijn vrouw die me terug thuis zal brengen.

Voor mij een onvergetelijke 3-daagse: voor het goede doel, in aangenaam gezelschap, met topondersteuning van Frank, in de wondermooie Oostkantons met uiterst vriendelijke mensen.

En laten we niet vergeten: ondertussen heeft Wouter 600 km in de benen… Bravo.

Josse R. Thomas