Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 27 : Sélange – Ethe (Virton) van vrijdag 18/09/2020.

Mijn tweede wandeldag, maar al de 27ste, ja ze zijn al over de helft, wandeldag van mijn papa. Ik vond het maar meer dan normaal om mijn geweldig enthousiaste en geëngageerde papa te vergezellen voor enkele dagen op de tocht en ervaring van zijn leven.

Ik wilde weten hoe het is om elke dag op te staan en je klaar te maken voor een dag vol kilometers. En ik kan jullie zeggen, het is onvergetelijk. Wat een team, wat een organisatie en wat een samenwerking.

Vanaf de eerste kilometer tot de laatste meter, laat niemand het aan zich voorbij gaan. Vol energie en wilskracht om een etappe verder te geraken, zetten we elke stap. Want elke stap telt, elke stap is een stukje vooruit.

Vandaag bracht de wandeling ons van een drukke weg naar velden naar heuvels naar geen weg, plots was het wandelpad verdwenen. Maar de nieuwe beste vriend van mijn papa, Viewranger en zijn oriëntatievermogen brachten ons terug op het goede spoor. Daar op 5 km van het einde stond de lokale Rotaryclub van Virton en een groep mindervaliden met Becasines op ons te wachten. Zij vergezelden ons tot het einde, waar wij hartelijk verwelkomd werden door de burgemeester van Virton, die met lof sprak over zijn streekbiertje, de Orval. Op de achtergrond weergalmde de klank van alpenhoorns.

Ook wil ik nog even vermelden hoe trots en fier ik op mijn papa ben. Ik wandel nu enkele dagen aan een stuk, maar hij houdt het al 27 dagen uit. Elke dag, meer dan 30 km en aan een hoog gemiddelde van 5,5 km. Hij klaagt niet, hij zaagt niet. Hij heeft één doel voor ogen. Zijne kameraad Ivo’s project tot een einde brengen. Ik kan niet contenter zijn om zijn genen te hebben.

We kloppen deze dag af met 34 kilometers in de benen.

Benen omhoog en goed uitrusten voor mijn derde wandeldag!

Astrid Degraeve