Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 29 : Montquintin Orval van zondag 20/09/2020.

Zondag 20 september. Dag 29 van de Stop Parkinson Walk van Montquintin naar Orval, met een kleine 30 km op het menu. Een tocht waar we reikhalzend naar uitkijken, gezien de geplande ontvangst door de abt ter plaatse. Wie weet gaan we er straks nog een Orvalleke kunnen op drinken?

Ons ochtendontbijt is lekker uitgebreid. Logistiek team Erik en Barbara zijn ook tijdig op het appel, en al snel krijgen we ons eerste hilarische tafereel te verwerken. Wat een verrassing voor Barbara als ze aan haar “gekookt” eitje wil beginnen en net op tijd merkt dat het nog rauw is…

We zetten ons zoals elke dag in gang rond 9h. We starten met een stevige bergaf vanuit Montquintin met een onvergetelijk vergezicht. Ivo is weer in volle vorm, Wouter etaleert zijn typische stevige pas, en vrouwke Lief en Dominique vergezellen ons ook de eerste kilometers op hun eigen tempo. We merken wederom hoe verlaten de Ardeense dorpjes wel kunnen zijn, en zeker op een zondagmorgen. We gaan vandaag trouwens de ganse dag bijna geen ziel tegenkomen voor we aan de abdij van Orval aankomen.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

Een groot deel van de voormiddag leidt ons door de bossen. Hier en daar horen we dieren wegspringen, maar zelfs na aandachtig speuren kunnen we het felgezochte everzwijn maar niet in het vizier krijgen. We komen tijdig aan voor de middaglunch ; Erik heeft de camper magistraal gemaneuvreerd langsheen een spoorlijn. Men serveert ons een ongeëvenaarde zondagse maaltijd inclusief garnalen ; de lat ligt aldus wel zeer hoog vanaf nu de komende weken. Wij stappers zagen dat het goed was.

Ivo duikt de camper in voor zijn middagdutje, terwijl Wouter en ik er stevig de tred inzetten en weer prachtige wegeltjes in de bossen mogen ontdekken. We komen wat verder drie mensen tegen van de lokale Rotaryclub, die vragen ons te mogen volgen. Snel merk ik dat ze het basistempo niet aan kunnen. Ietwat verveeld probeer ik ze dan na de pauze in de namiddag terug te vinden, maar we zijn ze al volledig kwijtgespeeld. Tip : als je de stappers wil tegemoet komen, dan stap je ons best vanaf de finish tegemoet voor de laatste kilometers.

De laatste 5 km verlopen op het asfalt op een grotere baan, recht naar beneden Orval binnen. We komen vandaag vrij vroeg aan, iets na 15h, en de abdij oogt magistraal. Er is veel volk op de been, het humeur zit goed, de petten verkopen vlot. Broeder Bernard-Joseph loodst ons binnen voor een gezellige ontvangst. Wat een leuke zonovergoten dag was dit weer. De ploeg is tevreden, dag 29 zit erop, de teller staat nu bijna op 900 kilometer.

Bedankt aan het team dat ik er opnieuw bij mocht zijn. Dit zijn momenten samen die we nooit zullen vergeten.

Ronny Depoortere