Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 31 : Muno – Sugny op dinsdag 22/09/2020.

Neen, de benen waren niet stijf na een heerlijke nachtrust.

Gelukkig, want vandaag staan er 500 hoogtemeters op het programma op onze tocht van Muno naar Sugny.  Onze mooie officiële route krijgt nog enkele kleine upgrades door Wouter, intussen uitgegroeid tot ervaren route-pimper in bijberoep (hoofdberoep is stapper natuurlijk)

Het wordt weer een uitermate zonnig tochtje om van te smikkelen over de Col du Morthéan (433 meter) en de Petit Chêne (385 meter) met daartussen een prachtige afdaling tot Corbion.  Een tocht langs goed onderhouden bossen, deels naaldbomen en deels loofbomen, met vele woelsporen van everzwijnen en met een buizerd die de resten van zijn prooi (een halve eekhoorn) laat vallen op onze passage.  Geschrokken omdat de immense rust is verstoord door 3 wandelaars zeker?

Smikkelen doen we ook letterlijk deze middag op een idyllisch plekje met een lunch bereid door Erik en Bernard, die vandaag het logistiek team heeft vervoegd.  Geen enkele vrouw in het gezelschap vandaag, niet gender vriendelijk dus, maar volgens Bernard heeft iedere man een vrouwelijk kantje.  Opgelost.

Niet vergeten dat we vandaag weer een uitstekend gedocumenteerde audio hebben gehoord over de streek waar we stappen: van pudding, menhirs en dolmen over Poupehan en een devaluatie tot het vuurwerk van Sugny.  Benieuwd?  Luister maar.

 

In Sugny worden we nog opgewacht door leden van de Rotaryclub van Gedinne-Wellin en trakteert het schepencollege van Vresse-sur-Semois ons zeer gastvrij en royaal met lokale specialiteiten en een heerlijk lokaal biertje: la bière des Bûcherons.  Zeker proberen als je eens in de buurt bent.  Ivo sluit de activiteit nog af met een toelichting van ons project en een terecht dankwoordje.

We hebben de provincie Luxemburg verlaten en hebben officieel de provincie Namen bereikt en ik neem weer eens afscheid van mijn stapmakkers en van de logistieke wonderboys.  Oostende komt stap voor stap dichterbij, maar Ivo en Wouter hebben toch nog een gans traject voor de boeg.  Veel succes mannen!

Morgen gaat de tocht blijkbaar naar het hoogste punt van de provincie Namen: Croix Scaille op 504 meter.  Laat uw kuiten vanavond maar extra masseren Ivo en Wouter: er staan nu blijkbaar 680 hoogtemeters op het programma. Ik kijk al uit naar het verslag van morgen.  U leest toch ook?

Ivon Castrique.