Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 35 : Chestion – Rièzes van zaterdag 26/09/2020.

Wandelen in Trou de Diable, dag 35, 26 september 2020

Goed gemutst vertrokken we zaterdagmorgen met 6 stappers: Ivo, Wouter en 4 gaststappers (Inge, Astrid, Marie-Christine en Katleen).

Vertrekplaats was een ‘parking’ aan het Centre géographique de l’Europe. We lieten een opvallend glazen blauw kunstwerk achter ons en trokken met veel energie voor een lange tijd de bossen in. Vanaf het eerste moment tot de allerlaatste stap zou de regen onze metgezel worden en lucht bleef de ganse dag grijs. Spijtig genoeg konden we niet ten volle genieten van het Henegouwse landschap, helemaal ingepakt tegen de onverbiddelijke regen.

Dankzij de twee logistieke heren van Stop Parkinson Walk belandden we tijdens de middag in een gezellig Waals dorpscafeetje. In de Corona-vrije rookkamer konden we met een warme ‘royco’ tomatensoep onze boterhammen ‘droog’ opeten.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

Een dikke merci!

Astrid gebruikte haar charmes en in vlot Frans kon ze op korte tijd aan de sympathieke locals stapkaarten verkopen.

Na 26 km bereikten we Rièzes en werden daar op een grandioze wijze ontvangen. Jachthoornblazers verwelkomden ons in gezelschap van de plaatselijke Rotary-club en de lokale TV. Met een lekkere Chimay sloten we de dag af in een gezellige sfeer.

Nog veel succes Ivo en Wouter👍

Fijn dat we erbij konden zijn😘

Marie-Christine en Kathleen