Volg ons
Selecteer een pagina

Vierde dag: van Posthoorn naar Drie Hoefijzers in St Gillis.

Deze morgen namen wij een vroege start in Posthoorn (8u30) omdat we een lange tocht van meer dan 30 km voor de boeg hadden en omdat vanavond ook een receptie voor ons was georganiseerd bij de aankomst en wij dus zeker op tijd wilden zijn. Bij de start werden wij uitgewuifd door een delegatie van het schepencollege van Assenede. Gejaagd door een stevige rugwind en gespaard van de minste druppel regen werd het een zeer memorabele stapdag door een zeer mooie streek.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

Willy en Anne verwenden ons ’s middags in de camper na 16 km met heerlijke soep, broodjes, koffie en cake. Een welgekomen verpozing. Gezwind hebben wij nadien de namiddagkilometers afgelegd. Gejaagd door de wind gingen we vlot vooruit en geraakten we zelfs voor op het schema.
Het ontvangst om 16u30 was overweldigend, wij werden enthousiast ontvangen door maar liefst 3 Rotaryclubs Sint-Gillis-Stekene, Sint-Niklaas en Beveren Waas, in het gezelschap van de burgemeesters van Hulst, Sint-Gillis en Stekene en een schepen van Beveren-Waas. Ook tijdens het avondeten, aangeboden door de golfclub van St Gillis en de Rotary, kregen wij de kans verder stapkaarten te verkopen en royale giften te ontvangen voor het wetenschappelijk onderzoek.

Ik kijk terug op een mooie eerste stapdag als gaststapper. Ik heb onderweg ervaren welke bekendheid de Stop Parkinson Walk intussen heeft en ben vooral de velen die ons onderweg financieel hebben gesteund en/of die beloofd hebben ons project verder kenbaar te maken, zeer dankbaar.

Tot morgen,
Ivon Castrique.