Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 45 : Leers-Nord – Wervik van dinsdag 06/10/2020.

Aan de start bij La Maison de Canal bij Leers Nord, bij grillig en onstabiel weer, kondigde ze zich een tocht aan door de Eurometropool, gebouwd rond de agglomeratie van de steden Rijsel, Kortrijk en Doornik, met de vaste stappers Ivo en Wouter, en gaststappers Alexander, Lourens en Frédéric.

Het gebied omvat de Europese metropool van Rijsel, 4 arrondissementen in Zuid-West-Vlaanderen (Arrondissementen Ieper, Kortrijk, Roeselare en Tielt) en 3 arrondissementen in Picardisch Wallonië (Arrondissementen Aat, Doornik en Moeskroen), goed voor 2 miljoen inwoners over een gemengde oppervlakte van 3.589 km² in Frankrijk en in België.

Veel volk zou men zeggen, doch niet veel volk langs de weg.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat de stappers vandaag te horen krijgen?

 

Stappen stappen stappen, door een volgebouwd gebied, zonder mensen langs de weg (of enkel een aantal gegadigden met hond en dus zonder portefeuille), op de laatste 10 km na waarlangs de Leie werd gestapt in de open en verademende natuur.

Op een drietal kilometer van de meet wachtten de vrienden van Rotaryclub Menen ons op om ons te begeleiden naar de aankomst. Na een kennismakings- en bijpraatwandeling, werden wij aan de meet aan het zwembad van Wervik verrassend verwelkomd door Rotaryclub Ninove – Dendervallei, die speciaal het traject naar de grens had afgelegd om ons een cheque te overhandigen van € 1.000.

Van het zwembad in Wervik, ging het vervolgens in allerijl naar de ontvangstruimte van de stad Menen, waar de gemeente ons verwelkomde met een hapje en een drankje omringd door de vrienden van Rotaryclub Menen en Comines-Warneton.

De burgemeester uitte zijn appreciatie voor het project en Rotary Menen gooide er een cheque van € 2.500 bovenop, met bijkomende ondersteuning van het logement van de stappers.

Frédéric De Cock