Volg ons
Selecteer een pagina
Op 10 september vertrok Dirk Vandervelden vanuit Doornik met de fiets naar Santiago de Compostella. De Santiago Stop Parkinson Ride werd een uitzonderlijk avontuur van 18 dagen, dat Dirk niet alleen voor zijn plezier deed, maar ook voor de strijd tegen de ziekte van Parkinson. Een ietwat vergeten ziekte, waar (te) weinig onderzoek naar gebeurt.
Lees hier het verslag van de epiloog en herbeleef hier de Santiago Stop Parkinson Ride.
Dag 19
Mijn reis naar Compostella zit erop. Ik hoop dat je evenveel van de verslagen en de foto’s genoten hebt als ikzelf.
Ik heb de voorbij 18 dagen heel wat over mezelf geleerd, ontzettend fijne mensen ontmoet, prachtige landschappen gezien en bij momenten ook wat afgezien. Maar ik heb vooral een doel bereikt. Meerdere zelfs. Het eerste is Compostella uiteraard. Het tweede is de aandacht die ik heb kunnen vestigen op de ziekte van Parkinson.
Ik heb vaak aan mensen met Parkinson gedacht, vooral wanneer ik het even moeilijk had. Op die momenten was ik me ervan bewust dat de strijd die ik moest leveren maar tijdelijk was en dat ik ermee vooruit zou gaan. Wie de ziekte van Parkinson heeft, voert elke dag een strijd. Zij kiezen daar ook niet zelf voor en ze gaan er ook niet mee vooruit. In het beste geval gaan ze er niet door achteruit. Een remedie om de ziekte te genezen bestaat immers niet. Er zijn enkel medicijnen om de symptomen te bestrijden.
Dat is waarom ik besloten heb om te (st)rijden tegen Parkinson en om geld ervoor in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. De teller staat momenteel op 5.535 euro. Dat doel is daarmee ook bereikt. Toch zou ik nog een laatste, warme oproep willen doen aan elk van jullie: Doe een bijdrage als je dat nog niet deed.
Ruim 800 mensen volgen deze pagina. Als elk van hen, dus ook jij, nog maar 5 euro zou doneren, dan komt er zo 4.000 euro bij. Ik deelde mijn verhalen met veel plezier. Ik hoop dat ik op jou mag rekenen om het bedrag voor Stop Parkinson nog meer te doen stijgen. Mijn actie steunen kan tot 14 oktober. Op zaterdag 16 oktober maak ik het eindbedrag bekend. Wie weet halen we de 10.000 euro wel? Help je mee? 💪🏼
❗>> Gebruik zeker de mededeling “Compostella Santiago 2021” als je een overschrijving doet
❤️ Steun de strijd tegen Parkinson en doe een bijdrage!
BE84 0689 4046 6759 – BIC GKCCBEBB
Mededeling: Compostella Santiago 2021
👉 Doe het meteen, zodat je het niet vergeet 🙂 Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
🙏 Dank aan iedereen die al een bijdrage deed!