Volg ons
Selecteer een pagina

Tijdens de Stop Parkinson Walk had Ivo de Bisschop (65), zelf parkinsonpatiënt, maar één knuffelcontact en dat waren de vele grenspalen langs het traject. Grote en kleine kunstenaars en Bekende Vlamingen werden uitgenodigd om hun verbeelding de vrije loop te laten om 74 houten grenspalen om te toveren in prachtige, unieke en sprekende kunstwerken. Voor de veiling van deze kunstwerken sloeg Stop Parkinson de handen in elkaar met het online veilingshuis Vavato uit Sint-Niklaas. De veiling bleek een heus succes en bracht ca. €25.000 op.

De Stop Parkinson Walk campagne bracht 325.000 euro bij elkaar voor 4 wetenschappelijke onderzoeksprojecten, zorgvuldig uitgekozen in samenwerking met de Demoucelle Parkinson Charity in België en de Michael J. Fox Foundation, ’s werelds grootste non-profit fonds voor onderzoek naar parkinson.

• €12.500: A role of Parkin in innate immunity (Peter Vangheluwe, KU Leuven)
• €12.500: GBA1 stabilization through nanobodies (Wim Versées, VUB)
• €12.500: Compromised lysosomal lipid flippase activity in Parkinson’s disease (Olga Corti, ICM Paris)
• €287.500: Optimization of Morphomer-based alpha-synuclein PET Tracers (AC Immune, Lausanne)

Het researchcentrum van acteur Michaël J. Fox verdubbelt nu het bedrag, wat betekent dat maar liefst 650.000 euro wordt geïnvesteerd in het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Ivo’s initiatief kon steeds rekenen op de steun van 70 Rotaryclubs.