Volg ons
Selecteer een pagina

Op zondag 23 augustus 2020 begint Ivo de Bisschop in Oostende aan de tocht van zijn leven. Met de Stop Parkinson Walk wil Ivo in 49 dagen rond België stappen, van grenspaal naar grenspaal, om zo aandacht en geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Ivo kreeg drie jaar geleden de diagnose dat hij aan de ziekte lijdt, waartegen tot op heden nog geen medicijn bestaat. Doel is om via de Stop Parkinson Walk € 1.000.000 op te halen, als fondsenwerving voor het onderzoek naar de ziekte. De Stop Parkinson Walk wordt zo een tocht om grenzen af te tasten én te verleggen.

Wereldwijd zijn er om en bij de 4 miljoen mensen die door Parkinson getroffen worden. In België ligt het aantal patiënten tussen de 30.000 en 35.000. Meestal gaat het om mensen tussen de 50 en 65, maar 10 % is ook jonger dan 55. Een behandeling of medicijn is er tot op vandaag niet gevonden.

Om aandacht en geld in te zamelen voor het onderzoek naar deze ziekte organiseert Ivo de Bisschop, zelf parkinsonpatiënt, de Stop Parkinson Walk. Doel is om tussen 23 augustus en 10 oktober rond België te stappen. Elke dag wordt er 30 kilometer gestapt langs de Belgische grens, van grenspaal naar grenspaal. In totaal wordt maar liefst 1.500 kilometer afgelegd. Ivo de Bisschop en Wouter Degraeve leggen het traject af samen met enkele vrienden en worden voor hun tocht klaargestoomd door sportcoach Paul Van den Bosch, die topatleten zoals Sven Nys en Eric Geboers begeleidde. De Stop Parkinson Walk start op 23 augustus in Oostende en eindigt er op 10 oktober. Via deze website kan gevolgd worden waar het gezelschap zich bevindt en hoeveel geld er al ingezameld is.

Ivo’s initiatief kan bovendien rekenen op de steun van 52 Rotaryclubs. Zij zorgen voor ontvangst en voorzien overnachtingen bij stopplaatsen, organiseren ter plekke evenementen en activiteiten langs het parcours en sponsoren stappen. Ook de gemeente Dilbeek, thuisgemeente van Ivo, is inmiddels gewonnen voor het project. Dilbeek organiseert haar eigen Stop Parkinson Walk, waarbij stappers één uur per dag wandelen om geld in te zamelen voor de campagne.

Op 10 oktober kan iedereen die dat wil – mits inschrijving – de laatste kilometers naar Oostende meestappen. Daar wordt alvast een groot slotevenement voorzien.

Hoe steunen?

Via deze website is het mogelijk om stappen te sponsoren en dus te doneren aan het project. Elke stap is er zo eentje die het verschil kan maken in het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Je kan zelf kiezen hoeveel stappen je sponsort. Elke gift telt, klein of groot. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest via de Koning Boudenwijn Stichting. Ook bedrijven kunnen partner worden. Tot slot kunnen individuele personen ook zelf een My Stop Parkinson Walk doen, om geld in te zamelen voor Stop Parkinson.