Volg ons
Selecteer een pagina

Zondag 23 augustus 2020. (Stap)dag 1 van de Stop Parkinson Walk van Oostende naar Knokke-Heist. De dag waar Ivo en Wouter en een gans team twee jaar lang naartoe hebben geleefd.

Het startschot weerklinkt om 9 uur : Wouter en Ivo, met de vier kleinkinderen aan de hand, verlaten de gepersonaliseerde camper en stappen geëmotioneerd de eerste tientallen meters. De mensen van Het Journaal van VRT NWS maken een mooie reportage. Een indrukwekkend gevolg van een 30-tal stappers zal hem de ganse dag tot in Knokke-Heist vergezellen.Na de overzetboot in Oostende gaat de tocht verder via Bredene richting De Haan voor een eerste pauze. Hierna vertrekken we onmiddellijk verder naar de lunchbreak in Wenduine. Onze camper vindt een perfect plaatsje in het centrum en we genieten van een half uurtje break.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Beluister hier de intro over het avontuur van Wouter en Ivo.

In de namiddag trekken we verder via de dijk naar Blankenberge, waar Ivo een interview geeft aan Radio MiAmigo. De caravaan trekt verder richting Zeebrugge, stilaan komen ook Heist en Duinbergen in zicht. Met nog een paar kilometer te gaan onthaalt de lokale Rotaryclub Zeebrugge-Oosthoek ons, en brengen ze ons vlot naar onze eindbestemming op het Verweeplein voor een warm onthaal. Het ganse team blikt terug op een zeer geslaagde eerste etappe.

Gaststapper Ronny Depoortere