Volg ons
Selecteer een pagina

Maandag 24 augustus. (Stap)dag 2 van de Stop Parkinson Walk van Knokke-Heist naar Sint-Laureins, met ontvangst in Maldegem. Er staat ons een dagje van 32 kilometer te wachten, met wellicht wat regen op het einde.

We worden uitgewuifd op het Verweeplein door een aantal supporters en een lokale schepen. Eens aan het Zwin gekomen, beseffen we dat de eerste echte grenspalen in zicht zullen komen. Voor de lunch staat de camper weer prima opgesteld, mooi uit de wind, met een beetje zon. Een nieuw gegeven voor ons vandaag is dat Ivo steeds vaker herkend wordt : de media doet zijn werk. Een aantal mensen gaan zelfs nog verder en volgen de website zo goed dat ze ons zelfs met de fiets komen opzoeken.

Frans De Keyser maakte voor onze stappers een audioverhaal met interessante weetjes over de etappe van de dag. Ook benieuwd naar wat Ivo en Wouter vandaag te horen krijgen?

De laatste honderden meters vervoegen de lokale Rotaryclubs van Maldegem, Sint-Jan-in-Eremo-Krekenland en Knokke-Oostkust de stappers naar de aankomst in Sint-Laureins. Snel de camper in en naar het ontvangstcomité in het centrum van Maldegem. De burgemeester, schepenen en voorzitters van lokale rotary-clubs geven ons een onthaal als koningen. Maldegem is een gemeente met het hart op de juiste plaats. Dank u allen daarvoor.

Ronny Depoortere