Volg ons
Selecteer een pagina

Geef jij een extra duwtje mee?

Let’s move for parkinson roept iedereen op om meer te bewegen en tegelijk fondsen te werven voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Tof dat je hier mee je schouders onder wilt zetten.

Misschien doe je mee voor jezelf, voor een vriend of familielid, voor de volgende generatie? In elk geval doen we er alles aan om je te laten genieten van de uitdaging: een virtueel parcours door België wandelen of lopen met de MyTrace-app.

Je financiële bijdrage (10 euro per deelnemer) gaat integraal naar parkinsononderzoek. Nu is het moment waarop je voor het parkinsononderzoek écht het verschil kunt maken.

Op het parcours hoor je aanmoedigingen en getuigenissen van de parkinsongemeenschap en bij de finish krijg je een digitale medaille. Deel ze met trots op sociale media en inspireer zo anderen om hun eigen persoonlijke uitdaging aan te gaan.

Veel succes, bedankt voor je steun en vooral veel plezier.

Wat je kunt verwachten?
Je kiest zelf waar en wanneer je loopt of wandelt: tussen 13 mei en 30 mei.

 • Je kiest je afstand: 1 km, 5 km, 10 km of 20 km.
 • Je loopt of wandelt waar je wilt: starten bij je voordeur, op je favoriete parcours of rondjes op de atletiekpiste?
 • Wij plannen elke dag verschillende starturen: 8, 10, 13, 14, 15, 19 en 20 uur.
 • Je start op hetzelfde tijdstip als de andere deelnemers in je golf. Je ziet de andere lopers niet, maar je weet dat ze er zijn. Je loopt niet alleen.
 • Daag je loopbuddy’s, collega’s of vrienden uit, schrijf je in voor dezelfde golf en volg elkaar virtueel in de MyTrace-app.

Wat zal je horen?
Onze sprekers bouwen de spanning op naar de start en nemen je verder mee op sleeptouw.

 • Elke kilometer hoor je je afgelegde afstand, tussentijd en je positie in de wave.
 • Onderweg zorgen we voor interessante en inspirerende animatie om je naar de finish te loodsen, met speciale boodschappen van parkinson-onderzoekers, patiënten en bekende Belgen zoals Marlène de Wouters, Koen Naert, Gunther Neefs, Sven Nys, Maarten van Gramberen en Paul Vandenbosch.
 • Wereldberoemde dj’s stelden speciaal voor Let’s move for Parkinson een Spotify-lijst samen om je te motiveren en vol te houden.

Hoor ook aanmoedigingen van je familie, vrienden en collega’s
Ook je partner, familie, vrienden of collega’s kunnen een boodschap voor je inspreken die alleen jij hoort tijdens je run. Je krijgt een persoonlijke link in de bevestigingsmail na je registratie. Deel die met je fanclub. Extra energie gegarandeerd.

Mooie herinneringen
Na je finish krijg je een wedstrijdverslag met:

 • Je resultaat
 • Foto’s van je parcours
 • Je tussentijden per kilometer
 • Je persoonlijke berichten
 • Een virtuele medaille die je trots kunt delen op sociale media

Schrijf je nu in
Schrijf je in en spoor je familie, vrienden en collega’s aan om hetzelfde te doen. Samen helpen we een geneesmiddel voor de ziekte van Parkinson te vinden.

Steun aan parkinsononderzoek
Je bijdrage gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek: beloftevolle, Europese projecten om een oplossing voor parkinson te vinden. De ondersteunde projecten kiezen we samen met de experten van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research.

In je winkelmandje krijg je nog een uitnodiging om een extra gift te doen. Zo kun je het tempo van de wetenschappelijke ontdekkingen nog versnellen. Alvast enorme dank. Opgelet: giften via deze website zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Stop Parkinson vzw en Demoucelle Parkinson Charity vzw zijn medeorganisator van het MyTrace evenement Let’s move for Parkinson. Door mee te doen, ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens (naam, e-mail) gedeeld worden met Stop Parkinson en de Demoucelle Parkinson Charity voor communicatiedoeleinden.

Schrijf je in