Volg ons
Selecteer een pagina

LOOPT U … OF WANDELT U … DIT NAJAAR DE 20 KM VAN BRUSSEL
OM HET ONDERZOEK NAAR DE ZIEKTE VAN PARKINSON TE STEUNEN?

Schrijf je hieronder in en help een remedie te vinden voor ’s werelds snelst groeiende neurodegeneratieve aandoening. Samen kunnen we #teambeatparkinson zijn !

Als de ziekte van Parkinson je lichaam oncontroleerbaar doet schudden en dan onverwacht doet bevriezen, wordt lopen… laat staan rennen… een hele uitdaging! Maar Patrick Demoucelle en verschillende andere Parkinsonpatiënten zijn opnieuw vastbesloten om op 12 september 20km door Brussel lopen/wandelen om een remedie te helpen financieren voor deze aandoening die 40.000 mensen in België treft. Moedig hen aan en loop mee met ‘Run for Parkinson’.

‘Run for Parkinson’ is een van de grotere teams op de 20km van Brussel, met voorbije jaren maar liefst 400 lopers. Als loper van ‘Run for Parkinson’ help je fondsen te werven om top medisch onderzoek te ondersteunen. Als wederdienst helpen wij je om je persoonlijk doel te bereiken.

Naast onze prachtige ‘Run for Parkinson’ t-shirt, zul je genieten van:

  • trainingstips van onze ervaren 20 km loper en hardloopcoach Luc;
  • begin september een oefen-run in groep ;
  • een gebruiksvriendelijke, persoonlijke online fondsenwervingspagina die je kan aanpassen om je familie, vrienden en collega’s te sensibiliseren.
  • een handige locatie vlakbij de start waar je je rugnummer kan ophalen en waar je je spullen veilig kan achterlaten op de dag van de 20km door Brussel;
  • een begeleide warming-up routine net voor de start van de 20km door Brussel;
  • de steun en aanmoediging van je teamgenoten en onze vrijwilligers;
  • gezonde snacks en drankjes voor en na de run;
  • een nog groter gevoel van prestatie en trots.

Het is snel en gemakkelijk om in te schrijven met het ‘Run for Parkinson’-team via onderstaande link! Nodig vrienden en collega’s uit om ook mee te doen! Hoe meer, hoe beter!

*** COVID 19: Als dit evenement vanwege het coronavirus moet worden afgelast, geven we u de keuze om uw inschrijvingsgeld terugbetaald te krijgen of aan
Demoucelle Parkinson Charity te schenken.

SCHRIJF JE IN OM HET RUN FOR PARKINSON’S TEAM TE VERVOEGEN

HET VERHAAL VAN ‘RUN FOR PARKINSON’

De eerste ‘Run voor Parkinson werd gehouden in 2015. Patrick Demoucelle leefde toen al 10 jaar met de ziekte van Parkinson en besloot om zichzelf uit te dagen en zijn algemene gezondheid te verbeteren door de 20km door Brussel te lopen en zo geld in te zamelen om een remedie voor de ziekte van Parkinson te vinden.

240 mensen liepen dat jaar met hem mee en hij inspireerde vele organisaties en bedrijven die het event sponsorden en steunden.  Sindsdien is Run voor Parkinson een traditie geworden, waarbij andere Parkinsonpatiënten meelopen met Patrick, en hun familie, vrienden en collega’s meebrengen.

In 2019 was het team 400 lopers sterk en bracht het evenement ongeveer 100.000 euro op, die allemaal naar belangrijk medisch onderzoek zijn gegaan.