Volg ons
Selecteer een pagina

Parkinson is een hersenaandoening die ongeveer 40.000 Belgen treft. Ook al zijn er in de wereld meer dan tien miljoen parkinsonpatiënten, toch worden ze vaak vergeten. Als er niets gebeurt, zullen er in 2040 drie keer zoveel patiënten zijn. Wetenschappers schatten dat ze – mits de nodige fondsen – binnen vijf tot tien jaar een middel kunnen vinden om Parkinson te stabiliseren of te genezen.

(St)rijden tegen Parkinson

Op 10 september vertrekt Dirk Vandervelden vanuit Doornik met de fiets naar Santiago de Compostella. Dirk verwacht een drietal weken onderweg te zijn en zal in totaal om en bij de 2.000km fietsen. Dirk gaat deze sportieve uitdaging niet alleen aan voor zijn plezier, maar ook om fondsen in te zamelen voor Stop Parkinson.

Studies tonen aan dat bewegen ideaal is voor parkinsonpatiënten. Daarom werden er al meerdere Stop Parkinson Walks georganiseerd om fondsen te werven. Nu staat er voor het eerst ook een Stop Parkinson Ride op het programma.

“Fietsen voor dit doel, leek me een heel gepaste manier om de aandacht op deze hersenziekte te vestigen en geld in te zamelen voor de onderzoeksprojecten die Stop Parkinson financieel steunt. Met deze actie wil ik bedrijven en particulieren in beweging krijgen om Stop Parkinson financieel te steunen en zo samen de strijd aan te gaan tegen deze ziekte.”

Hoe kan jij steunen?

Bedrijven kunnen hier het sponsordossier downloaden en rechtstreeks contact opnemen met Dirk via vandervelden.dirk@gmail.com of 0495/23.96.02. Sponsorende bedrijven krijgen een factuur vanaf 100 euro.

Particulieren kunnen een overschrijving doen. Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je automatisch 45% van het gesponsorde bedrag kan terugkrijgen via je belastingaangifte.

Rekeningnummer Stop Parkinson: BE84 0689 4046 6759

Vermelding: Compostella Santiago 2021