Volg ons
Selecteer een pagina

Zet mama’s met Parkinson in de bloemetjes!

Parkinson treft oud én jong. 10% van de mensen met parkinson is jonger dan 40 jaar! Het gaat om mensen midden in het leven, vaak met kleine kinderen. Zoals Bieke, 27 jaar jong. Gezegend met twee kindjes, een goede relatie, goede vrienden en een eigen huis. Maar helaas niet met een goede gezondheid.

“Eerlijk gezegd: ik voel me vaak een waardeloze moeder.”

Bieke lijdt zo erg onder fysieke en mentale klachten dat ze haar kinderen geen onbezorgde jeugd kan bieden. Het doet zoveel pijn. Alles wat voor jonge gezinnen evident is – samen spelen, uitstappen maken, naar de hobby’s rijden – verloopt moeilijker. Wij willen alle moeders voor wie het leven niet makkelijk is een hart onder de riem steken. Jij ook? Print hier ons moederdagkaartje, Schrijf er een wens op, recht uit je hart. Stuur het naar de moeder van jouw keuze. Of plooi en perforeer het om aan een bos bloemen of cadeautje te bevestigen, speciaal voor haar.

 

Een geschenk voor Moederdag 

Wil je een prachtig geschenk geven? Doe dan een gift aan Stop Parkinson. Daarmee steun je hoopgevende studies zoals die van de KU Leuven. Zij buigen zich vandaag intensief over de werking van het gen ATP10B. Dit gen speelt een belangrijke rol bij celdood. Professor Peter Vangheluwe en zijn team willen in kaart brengen welke rol het dan exact heeft bij de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. Met uw steun schenk je jonge mama’s een uitzicht op een normaal moederschap.

 

Bedankt voor jullie donaties op Wereld Parkinson Dag!

Ook voor Wereld Parkinson Dag op 11 april leverden jullie samen een fantastische bijdrage aan Stop Parkinson. Maar liefst 1500 mensen hebben een storting gedaan. Dat is fantastisch nieuws voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson!

 

Onderzoek naar parkinson op Radio 1

Hoewel er nog steeds geen geneesmiddel bestaat voor parkinson komen we via onderzoek steeds meer te weten over de ziekte. Bas Bloem, neuroloog en professor aan de Radboud Universiteit van Nijmegen: “We denken nu dat onze omgeving bij het veroorzaken een belangrijke rol speelt. Er is wat mij betreft een overtuigende relatie tussen pesticiden en Parkinson. Gelukkig hebben we in Europa de meest verdachte pesticiden verboden.”

Meer weten? Beluister het hele fragment van 14 minuten hier.