Volg ons
Selecteer een pagina

Op zaterdag 10 oktober kwam de Stop Parkinson Walk aan in Oostende na een avontuur van 49 dagen en 1.500 km langs de Belgische landsgrens. Ivo de Bisschop en Wouter Degraeve wandelden van grenspaal naar grenspaal, om zo aandacht en geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Ivo kreeg zelf drie jaar geleden de diagnose dat hij aan de ziekte lijdt, waartegen tot op heden nog geen medicijn of behandeling bestaat.

Tijdens de tocht van 1.500 km had Ivo maar één knuffelcontact en dat waren de vele grenspalen langs het traject. De grenspalen staan symbool voor de Stop Parkinson Walk en vormen binnenkort het onderwerp van een grote, online veiling ten voordele van onze campagne. Jan Latinne, Tom Herck, Piet Stockmans en vele andere grote en kleine kunstenaars en Bekende Vlamingen lieten hun verbeelding de vrije loop om één van de 74 naakte, houten grenspalen om te toveren in prachtige, unieke en sprekende kunstwerken. Adi Steurbaut schilderde naast een grenspaal ook een werk bestaande uit 2 doeken : De palendans of de grote palonaise.

Op zondag 15 november start onze partner Vavato met het veilen van de 75 kunstwerken. Vavato is een high-end, online veilinghuis gespecialiseerd in industriële goederen, overstock en faillissementsgoederen. Opgericht in 2015 door drie enthousiaste ondernemers. Het doel van Vavato is simpel: bieden eenvoudig, plezierig en toegankelijk maken. Waarom? Omdat zij geloven dat veilingen niet langer ‘old school’ en complex hoeven te zijn. Bij Vavato bieden ze alle klanten een buitengewone online belevenis. Vavato steunt de Stop Parkinson Walk en schenkt de veilingkosten van 17% aan onze campagne!

De veiling ten voordele van de Stop Parkinson Walk start op zondag 15 november 2020 om 10u en sluit af op maandag 30 november om 20u. Ga zeker al even kijken in de prachtige online catalogus!