Volg ons
Selecteer een pagina

Let’s Move for Parkinson is een initiatief van Demoucelle Parkinson Charity en Stop Parkinson.  Ze roepen iedereen op om meer te bewegen en tegelijk fondsen te werven voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.  Let’s move for Parkinson loopt van 13 mei tot en met 30 mei.

Koen Naert, Maarten van Gramberen, Paul Van Den Bosch, Gunther Neefs, Tony Mary en Marlène de Wouters hebben boodschappen ingesproken om de deelnemers te motiveren tijdens hun uitdaging.  Wereldberoemde DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike  stelden de Spotify playlist samen voor het evenement. Golazo organiseert het virtuele event.

Michael J. Fox Foundation

Onderzoek is nog steeds broodnodig om deze ziekte te doorgronden en te kunnen genezen. Er bestaat vandaag geen enkele behandeling die de ziekte stopt, afremt of voorkomt. Sinds meer dan 50 jaar beperkt de behandeling zich tot het verlichten van de symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit, door middel van geneesmiddelen (zoals levodopa en dopamine-agonisten), paramedische zorgverlening (o.a. door kinesisten en logopedisten), en bepaalde chirurgische ingrepen (zoals diepe hersenstimulatie).

Er is dus grote nood aan een behandeling die de ziekte kan stoppen.

De fondsen die worden opgehaald gaan integraal naar wetenschappelijk onderzoek: beloftevolle, Europese projecten om een oplossing voor parkinson te vinden. De ondersteunde projecten worden gekozen samen met de experten van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research.

Praktisch

Data: Van donderdag 13 mei  tot zondag 30 mei. Inschrijven kan vanaf nu.

Inschrijving via : Let’s move for Parkinson – LetsMove.com

Timing:  Je kan 1 van de 6 dagelijkse ‘departure waves’ kiezen en de virtuele route rond België starten op een moment dat jou past of je vrienden of collega’s met wie je je verbonden wil voelen (of met wie je in competitie wil gaan)

Wat je kunt verwachten?

  • Je kiest zelf waar en wanneer je loopt of wandelt: tussen 13 mei en 30 mei.
  • Je kiest je afstand: 1 km, 5 km, 10 km of 20 km.
  • Je loopt of wandelt waar je wilt: starten bij je voordeur, op je favoriete parcours of rondjes op de atletiekpiste?
  • Wij plannen elke dag verschillende starturen: 8, 10, 13, 14, 15, 19 en 20 uur.
  • Je start op hetzelfde tijdstip als de andere deelnemers in je golf. Je ziet de andere lopers niet, maar je weet dat ze er zijn. Je loopt niet alleen.
  • Daag je loopbuddy’s, collega’s of vrienden uit, schrijf je in voor dezelfde golf en volg elkaar virtueel in de MyTrace-app.

 Wat zul je horen? 

Onze sprekers bouwen de spanning op naar de start en nemen je verder mee op sleeptouw.

Elke kilometer hoor je je afgelegde afstand, tussentijd en je positie in de wave.

Onderweg zorgen we voor interessante en inspirerende animatie om je naar de finish te loodsen, met speciale boodschappen van parkinson-onderzoekers, patiënten en bekende Belgen zoals Marlène de Wouters, Koen Naert, Gunther Neefs, Tony Mary, Maarten van Gramberen en Paul Vandenbosch.

Dimitri Vegas en Like Mike stelden speciaal voor Let’s move for Parkinson een Spotify-lijst samen om je te motiveren en vol te houden.