Volg ons
Selecteer een pagina

In mei moedigen het Demoucelle Parkinson Charity en Stop Parkinson zoveel mogelijk mensen aan om om actief te zijn en hun eigen persoonlijke oefening uitdaging aan te gaan: een virtuele route rond België afleggen en geld inzamelen om een remedie te vinden voor de ziekte van Parkinson.

Omdat de ziekte van Parkinson persoonlijk is. Het treft ons allemaal, of kan ons allemaal treffen. Het kan de neurodegeneratieve aandoening zijn waaraan je vader lijdt, of je vriend. Het kan de reden zijn waarom uw buurman moeite heeft met lopen, praten, eten en zelfs slapen! En, zonder een belangrijke doorbraak in het onderzoek, zou deze verwoestende aandoening, onverwacht, ook u kunnen treffen.

Op dit moment weten we niet waarom de hersenen stoppen met het produceren van voldoende dopamine; we weten niet wie de tremoren of stijfheid zal ontwikkelen die vaak kenmerkend zijn voor deze ziekte; en we weten niet hoe we de ziekte kunnen genezen!

Maar we weten wel dat er in België 40.000 patiënten zijn wier leven (samen met dat van hun dierbaren) ernstig wordt beïnvloed en dat, naarmate meer mensen ouder worden, deze ziekte meer slachtoffers zal eisen.

Wandel of loop je mee om steun te betuigen en geld in te zamelen voor vitaal onderzoek voor je vader, buurman of vriend? Of doet u mee voor uw eigen toekomstige gezondheid van de hersenen en die van uw kinderen?

Tussen 13 mei en 30 mei kunt u kiezen om 1 km, 5 km of 10 km te wandelen of 5 km, 10 km of 20 km hard te lopen terwijl u de speciale app My Trace gebruikt om uw voortgang bij te houden, naar aanmoedigingsberichten van Parkinson patiënten, onderzoekers, en Belgische beroemdheden te luisteren.

We hopen dat veel mensen zichzelf persoonlijk zullen uitdagen, zullen deelnemen aan ‘Let’s Move for Parkinson’ en het vitale onderzoek naar genezing van de ziekte van Parkinson zullen steunen.

WIL JIJ HELPEN BIJ HET VINDEN VAN EEN GENEESMIDDEL? REGISTEER VOOR ‘LET’S MOVE FOR PARKINSON’!

Deze uitdaging staat open voor iedereen! Met de My Trace app kan je je vooruitgang volgen op een virtuele kaart van België, onderweg aanmoedigingen en updates ontvangen en op het einde een digitale medaille om te delen op sociale media.

(Maak je geen zorgen, je hoeft niet persoonlijk de volledige 1.297km rond het land af te leggen! De app zal je daarbij helpen! Maar, collectief hopen we vele ronden te halen)!

DATA: Tussen donderdag 13 mei (Hemelvaart) en zondag 30 mei (Pinksteren)

TIJD: U kunt een van de zes dagelijkse ‘vertrekgolven’ kiezen en deelnemen aan de virtuele route rond België op een tijdstip dat u schikt, of uw vrienden en collega’s met wie u zich verbonden wilt voelen (of tegen wie u zich wilt meten).

PERSOONLIJKE UITDAGINGEN:

 • Wandelen – 1km, 5km, of 10km
 • Hardlopen – 5km, 10km, of 20km

WAT NU TE DOEN: 

 • Registratie opent op Wereld Parkinson Dag – 11 april – en sluit op 30 mei op. https://www.letsmove.com/event/let-s-move-for-parkinson 
 • Doneer zoveel als je kunt. (Minimaal 10 euro)
 • Vraag vrienden en familie om je tijdens je uitdaging te motiveren met een persoonlijke boodschap, speciaal voor jou, die zij van tevoren gemakkelijk kunnen opnemen via een speciale link.
 • Maak je eigen online fondsenwervingspagina aan en moedig anderen aan om, net als jou, parkinsononderzoek te steunen. 
 • Op de dag zelf, log in op de My Trace app, sluit je aan bij je ”wave” en ga op tijd op pad!
 • Veel plezier met het luisteren naar de speciale boodschappen die voor u zijn opgenomen, onze zorgvuldig samengestelde Spotify playlist en voel u verbonden met een gemeenschap van mensen voor wie Parkinson persoonlijk is.
 • Deel uw digitale medaille en inspireer anderen om hun eigen persoonlijke uitdaging aan te gaan!

VOOR MEER INFORMATIE:

Ga naar: https://www.letsmove.com/event/let-s-move-for-parkinson

De ziekte van Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening die het centrale zenuwstelsel aantast en de beweging beïnvloedt, vaak met tremoren of stijfheid tot gevolg.

 • Momenteel is er geen manier om de ziekte van Parkinson nauwkeurig te voorspellen of te voorkomen.
 • Er is geen genezing bekend, en de beschikbare behandelingen maskeren de symptomen slechts tijdelijk.
 • In België leven naar schatting 40.000 mensen met de ziekte van Parkinson.
 • Wereldwijd zijn er naar schatting zeven tot tien miljoen mensen met de aandoening.
 • Naarmate onze bevolking vergrijst, zal dit aantal naar verwachting verdubbelen in de komende 25 jaar

Schrijf je in