Volg ons
Selecteer een pagina

Duizenden mensen hebben al virtuele stappen gezet op de ‘Stop Parkinson Hand Walk’, het ludieke spel waarmee je op een speelse manier je steentje bijdragen in de strijd tegen deze hersenaandoening.

Op 31 mei werd het startschot gegeven van de actie Stop Parkinson Hand Walk 2021. Bezieler van het initiatief is de vzw Stop Parkinson onder de koepel ‘Stop Parkinson. Start de beweging’. 

Door middel van een eenvoudig, leuk spel op de website https://stopparkinson.be/handwalk/ wil de vzw zoveel mogelijk mensen de kans geven om het onderzoek tegen deze slepende aandiening te steunen. Want een doorbraak forceren in de strijd tegen Parkinson kost geld. Uiteraard krijgen deelnemers ook de optie om een vrije bijdrage te leveren. Want alle beetjes blijven helpen.

Ivo de Bisschop, die zelf getroffen is door Parkinson, getuigt: “Ik ben blij te zien dat zoveel mensen de handen uit de mouwen steken. Het onderzoek komt dichter bij een doorbraak, maar zover is het op dit moment nog niet. We moeten de hoop erin houden en dat lukt mede dankzij de populariteit van het spel. Als er een behandeling op de markt komt, zal dat te danken zijn aan iedereen die ons steunt.”

Intussen hebben duizenden Belgen al virtuele stappen gezet in de strijd tegen Parkinson. Onder de deelnemers bevinden zich enkele BV’s zoals Marijn Devalck (de enige echte Balthazar Boma van De Kampioenen).

Marijn Devalck: “Ik steun deze actie omdat er eigenlijk nog geen behandeling bestaat die deze slepende ziekte kan stoppen. Maar wel een Stop Parkinson vzw. Dankzij hun initiatief kan iedereen helpen om een doorbraak te forceren. Letterlijk elke virtuele stap telt om het doel te bereiken en samen Parkinson te verslaan. Daarom draag ik heel graag bij tot het onderzoek, door virtueel te stappen. Simpel. En leuk! Doe dus zelf ook mee met de Stop Parkinson Handwalk en probeer mijn score van 387 stappen te verslaan. Ik daag jullie uit!”

Echt iedereen kan deelnemen door de eenvoudige opzet: zet zoveel mogelijk stappen met je vingers op je smartphone, tablet of laptop. Je krijgt slechts één minuut om een maximaal aantal stappen te zetten. Naarmate je vordert in het spel, kom je in drie werelden terecht. Je begint in de stad waar het gemakkelijk wandelen is en eindigt op het strand, waar je ook in het echt al kramp begint te krijgen in je vingers. Je kunt ook proberen om je eigen score te verslaan en een plaatsje in de top 20 te veroveren. Misschien kan je het zelfs beter doen dan Marijn? En je hebt de mogelijkheid om vrienden, collega’s en familie uit te dagen.