Volg ons
Selecteer een pagina

Op OLH-Hemelvaart heeft een vriendengroep van Tom Coghe een wandeling georganiseerd ten voordele van Stop Parkinson. Het event Let’s Move for Parkinson van 13.05.2021 tot 30.05.2021 moedigt aan om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan een virtuele route in België om zo geld in te zamelen en helpen een remedie te vinden voor de ziekte van Parkinson.

Enkele jaren geleden werd Parkinson vastgesteld bij Tom.  Hij is hiermee één van de 40.000 Belgen die deze diagnose kreeg. Parkinson wordt onterecht nog teveel als een ouderdomsziekte aanschouwd terwijl 15% van de patiënten jonger zijn dan 45 jaar. De doelstelling van Stop Parkinson is geld inzamelen om binnen de 10 jaar de ziekte van Parkinson te stoppen, af te remmen of te voorkomen, en dit door baanbrekend onderzoek te steunen.

De ziekte heeft een grote impact op het dagdagelijkse leven van Tom en zijn gezin. Tom Coghe is de fiere papa van Aurélie (10j) en Achiel (7j) en is getrouwd met Valerie Spriet. Ondanks de enorme invloed van Parkinson op het dagdagelijkse leven van Tom, bleef hij niet bij de pakken zitten en koos ervoor om zijn jongensdroom waar te maken: samen met zijn zus, Eline, nam hij AD Delhaize in Tielt over. Het is hard werken, maar het geeft Tom de flexibiliteit om meer naar zijn lichaam te luisteren. Sport heeft al altijd een belangrijke plaats in het leven van Tom ingenomen. In het verleden was hij topspits bij KFC Izegem en vandaag speelt hij in zijn vrije tijd bij de studax van KFC Meulebeke.

De impact van Parkinson op het persoonlijke en professionele leven, is op zijn allerminst life changing te noemen. Daarom wou de vriendengroep van Tom en Valerie tonen dat ze er niet alleen voor staan en begonnen de organisatie van deze wandeling als nieuwe traditie ten voordele van StopParkinson. De huidige Corona-maatregelen verhinderden een grootse wandeling, dus werd het een ‘light’-versie onder vrienden. Elk gezin liet zich sponsoren door familie en vrienden voor de gewandelde kilometers en ze haalden hierdoor iets meer dan 2.300€ op. De wandeling werd een prachtige, symbolische dag die ze volgend jaar willen laten uitgroeien tot een groot event waar iedereen met een warm hart voor Parkinson kan aan deelnemen.