Volg ons
Selecteer een pagina

Zaterdag 9 oktober vond in Roisin een wandeling plaats ten voordele van mensen met de ziekte van Parkinson. Een actie georganiseerd door de Rotary van Dour-Quiévrain en Hauts-Pays, een initiatief met als doel om mensen in nood te helpen.

Onder een ochtendzon verzamelden zich afgelopen zaterdag een flink aantal wandelaars voor een parcours van 8km of 12km. Tijdens deze actie werd alle winst geschonken aan “Stop Parkinson”, zoals uitgelegd door de voorzitter van Rotary van de steden Dour en Quiévrain, maar ook van de Hauts-pays, Stéphane Abrassart: “Het gaat over een wandeling waarbij de € 10 deelname, evenals de andere winsten, volledig worden gedoneerd aan een organisatie die zich inzet voor het helpen van mensen met de ziekte van Parkinson ”. Een Rotariër die zegt tevreden te zijn met de rit ondanks een beperkte opkomst.

“Het doel van vandaag is om nieuwe leden aan te trekken, mensen die ons zouden kunnen steunen bij het helpen van andere projecten. We richten ons op sociale netwerken om te communiceren, bijvoorbeeld Facebook, om jonge mensen aan te trekken die vooruit willen, maar onze communicatie is meer lokaal, zodat leden van alle leeftijden zich bij ons aansluiten. We zijn vooral een stel goede vrienden’, legt Lucas Minez, communicatiemedewerker binnen Rotary uit.

Deze evenementen staan ​​open voor iedereen, leden en niet-leden, en vereisen geen voorafgaande reservatie : “Je komt dezelfde dag, je schrijft je in en het is in een goed humeur! Door talrijker te zijn, zullen we verder kunnen gaan “, meldt Lucas Minez voordat Fabienne Allart, wandelaar maar nog geen lid van Rotary, zich bij ons voegt:” Ik vind het leuk om deel te nemen aan acties die iedereen ten goede komen, nobele doelen. Allemaal in vreugde en plezier, we maken er nieuwe vrienden, het is geweldig “.

Andere evenementen volgen

Verschillende wandelingen het hele jaar door, tuinen of zelfs een Beaujolais-avond die zal plaatsvinden op 19 november, waar u Beaujolais Nouveau kunt proeven, vergezeld van een bord met vleeswaren of iets anders. Alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan Rotary Pepinster waar de arbeiders zich mobiliseren om de Pepinster-school te heropenen. Evenementen die samenbrengen, helpen en vooral een sociale kant hebben, dat is wat Rotary doet.

Wat is Rotary?

Rotary is een vereniging van professioneel actieve mensen. U vindt er dus zowel ondernemers als gepensioneerden. Wat hebben zij gemeen met elkaar? Bereidheid om te helpen. Rotary is een vereniging die tot doel heeft mensen te helpen die dat nodig hebben, zoals de organisatie “Stop Parkinson“.

Charlotte Joly