Volg ons
Selecteer een pagina

Vandaag mochten we starten vanuit Gent, bij een mooie 21 graden. Na het gebruikelijke gewriemel om uit de stad te geraken kwamen we vlot op dreef. In Balegem kwamen we zowaar Frans de Keyser tegen, die vlot inpikte met de fiets en ons zou vergezellen tot in Geraardsbergen. Onderweg stopten we nog even op het centrale plein in Zottegem en kregen nog wat leuke weetjes mee van Frans over de oorlogsjaren.

Tegen 11h arriveerden we aan het stationsplein in Geraardsbergen. Na een vlotte ontvangst vanwege de lokale Rotary, een interview aan de lokale pers en een extra cheque/donatie van € 1000 beslisten we te vertrekken in gezelschap van Michel deze keer, de ervaren fietser-sympathisant die alle ritten van Peloton Parkinson voor ons had uitgetekend. Met ons drieën reden we tot aan kilometer 60, waar we op een lekkere sandwichlunch werden getrakteerd aan de camper. Het kwik was ondertussen richting 28 graden opgeschoven …

Rond 13h trokken we ons op gang om de volgende 24 km door de mooie provincie Henegouwen vol te maken. Na een dikke 80 km kwamen we in de buurt van Bergen, waar Ivo en ik de fietsschoenen uittrokken en de camper introkken om zo naar Binche te geraken. Doel was immers met een twintigtal fietsers het laatste uur te vervolmaken vanuit Binche naar Mons.

In Binche pikten we de groep fietsers op bij bedrijf Wanty, en trokken -met al wat zwaardere benen intussen- richting Bergen, waar we tenslotte aankwamen na ongeveer 111 km en meer dan 600 hoogtemeters. Na een lokaal TV-interview konden we nog genieten van een lekker drankje in ons grote gezelschap, en werden er zelfs weer stapkaarten verkocht.

Tevreden en voldaan trokken we naar ons hotel voor de check-in, en na ons douchke, een kiné-beurt en gezellig avondmaal met team Dominique & Gie, trokken we ons terug … klaar voor de zware vijfde etappe naar Namen van morgen.