Volg ons
Selecteer een pagina

Het is een fijne maar spannende dag geweest gisteren.  

Vake ging ons rond de middag opwachten in Luik om een kleine rit te doen, van 41 km, naar Hasselt vandaag. Beetje ongeduldig heb ik mijn zak gemaakt deze ochtend, toch altijd spannend om zo met een evenement mee te rijden. Helaas is de rit naar Luik niet vlot verlopen en zijn we op de autostrade het stuur van de fiets kwijt geraakt, welke achteraan op het fietsrek zat. Gelukkig had Vincent twee fietsen mee en mocht ik zijn e-bike gebruiken.  

Na een lekkere picknick zijn vake, Erik, Vincent en ik dan vertrokken. In het begin was het wat zoeken om op het traject te geraken, maar eens we dat gevonden hadden liep het vrij vlot. Behalve dat we een sterke zijwind kregen en regen. Halverwege hebben we een tussenstop gemaakt in Tongeren waar er weer heerlijke catering klaar stond.

Een vriend van vake, Jos Hendrickx, rotariër uit Houthalen had zich geëngageerd om de laatste 20 km mee te rijden, met enkele vrienden. Onderweg een kleine stop gemaakt want de gsm ging uitvallen en dus ook de route naar Hasselt. Gelukkig waren er voldoende powerbanks mee zodat wel eentje paste.  

Met een kleine vertraging zijn we toegekomen in Hasselt waar we fijn ontvangen zijn door de burgemeester Steven Vandeput en de schepen Dymfna Meynen met een lekker hapje en drankje. De kers op de taart was dat Jos zich niet alleen geëngageerd had om vrienden te vinden om mee te fietsen maar ook een cheque van € 5.000 mee had, vanwege Gezinszorg THUIS ML. Het was fantastisch om één dag te mogen meerijden met vake, ben super fier op hem. 

PS: als u deze blog leest en je hebt recent nog geen storting gedaan, ga dan vandaag nog naar Help mee – Stop Parkinson en steun het onderzoek naar parkinson.

Nele de Bisschop