Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 42 : Quiévrain – Callenelle van zaterdag 03/10/2020.

Pang Pang

Beste vrienden,

Ik wist het ook niet, maar gisteren heb ik geleerd dat 500 miljoen jaar geleden, de oorzaak te vinden was voor het feit dat de Stop Parkinson Walk (etappe 42) niet kon doorgaan op zijn origineel geplande route.  Wat mij ook bij zal blijven, is dat we bijna beschoten werden, dat we gesloten poorten op onze weg vonden en dat Wouter zijn eerste slippertje maakte. Ik probeer me te verduidelijken.

Laat ons beginnen met een bijzonder boeiend verhaal, 500 miljoen jaar geleden.  Luister mee.

Kort samengevat,  door het feit dat er nu dieren leven in deze mooie streek, organiseren wij, mensen, er een jachtseizoen in bossen en velden, om die dood te schieten.

Toen, bleek dat de weg afgesloten was, dacht Ivo even terug naar start te gaan.

Alternatieve routes werden bedacht, maar het was niet eenvoudig.  De poorten leken overal gesloten.

De voormiddagwandeling ging op onbekende routes verder, verstoord door ‘pang pang’ geluiden.  De kogels waren gelukkig niet voor ons bestemd.  Dit euvel leidde ons niettemin tot onbekende (mooie) paden, waar Wouter een elegant slippertje maakt.  Een getuigenis:

De rest van de dag hebben we ons bijzonder normaal gedragen.

Bij de aankomst mochten we ons verheugen op de aanwezigheid van de Rotary clubs van Geraardsbergen (en mattetaarten), de Rotary club can Peruwelz en de Raad van Bestuur van de vzw De POEL die eveneens de laatste kilometers hebben meegestapt.

Tot slot on a personal note — het was voor de eerste keer een moelijke wandeldag voor mij.  Een blaar op mijn rechtervoet deed vervelend, maar het leek vooral alsof mijn pezen stijver en koppiger waren dan ooit.  Niettemin, het einde van dag maakte het allemaal waard.  Onze aankomst was immers in Callenelle, en wandelden we (jammergenoeg op een zaterdag) voorbij Saluc , de mondiale marktleider in biljartballen.   Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat ik daar stopte met werken, na 4 fantastische jaren – en een nieuw hoofdstuk aanvatte in de USA.   A trip down memory lane.

What an ending …. See y’all in Oostende.

Benny