Volg ons
Selecteer een pagina

Etappe 49 : De Panne – Oostende van zaterdag 10/10/2020.

De Stop Parkinson Walk werd zaterdagnamiddag na 49 dagen in Oostende beëindigd zonder initiatiefnemer Ivo de Bisschop. Hij moest samen met een teamlid in quarantaine na een positieve coronatest. Wouter Degraeve en de andere teamleden testten gelukkig negatief en stapten zoals gepland de laatste etappe van De Panne naar Oostende. In Middelkerke vervoegde Ivo’s echtgenote, Lief Coppens, de stappers om zijn vaandeltje naar de finish te brengen. Ivo kon de laatste kilometers live volgen via Facetime. In Oostende werd de grote groep stappers ontvangen door burgemeester Bart Tommelein en Rotary Club Oostende onder luid applaus.

Herbeleef de Stop Parkinson Walk via onze Facebook pagina.

Enige indrukken van Jan Erkelbout

Exact 50 stappers tel ik in De Panne. De dag is nog jong, maar we stappen op automatische piloot: Ivo kan er niet bij zijn, hoe is dat toch mogelijk? Het moet nog tot mij doordringen.

Al gauw begeven we ons op het strand. De strakke wind duwt in onze rug alsof die wil zeggen: Niet getreurd, het project zal slagen. Met of zonder Ivo, de aandacht voor Parkinson kan niemand meer wegnemen.

Ik voel met Lief, de echtgenote van Ivo. De voorbije twee jaar leefde ze mee met hem. Hou zou zij zich voelen? Ze houdt zich alleszins kalm en kranig, Ivo mag fier op haar zijn.

Ook mijn eigen Rita is er deze keer bij! Ze heeft er alle zin in!

In Nieuwpoort kunnen we een glimp opvangen van Ivo. Toch goed dat hij ons nog kan zien. Het kan niet meer stuk, op naar Oostende!

De pijn aan mijn voet dwingt mij op in Nieuwpoort de tram te nemen tot in Middelkerke. Daar wachten we de stappers op. Eén man trekt alle aandacht naar zich toe. Hoe slaagt hij er toch altijd in 😊.

Inderdaad. Burgemeester en parlementslid Jean-Marie De Decker. We zullen Middelkerke niet snel vergeten met het gekke muziekbandje.

‘Ik ben niet eenzaam zonder jou…’ Het zien er ook verstokte vrijgezellen en levensgenieters uit.

Rita ziet haar vriendin Yannic uit De Panne weer. Die stapte mee op, meer nog. Na een presentatie in haar Rotary club, haalde ze op één avond 1000 € op. Goed zo, Yannic!

De hemel dreigt. We hebben de regenkledij niet voor niets meegebracht. In de verte zien we Oostende.

Eindpunt Oostende. Heel even zijn we weer in gewone doen. De emoties nemen het even over. We willen elkaar zien, proficiat wensen en vastpakken.

Maar in deze Coronatijden kan dat natuurlijk niet. Burgemeester Tommelein dringt aan om afstand te houden.

Dat is al beter. Proficiat aan Ivo, maar zeker ook aan zijn boezemvriend Wouter De Graeve. Als chirurg in het ziekenhuis van Sint-Truiden kon hij zich 50 dagen vrij maken om dit project mogelijk te maken. Ik ben fier dat ik drie dagen bij deze bijzondere mensen mocht meelopen.

Een laatste keer met het symbolisch gebaar van deze actie. Vermoeid, maar gelukkig!

Jan Erkelbout