Volg ons
Selecteer een pagina

Stop Parkinson blijft bewegen

Smeer je benen maar in want Stop Parkinson draait op volle toeren. Zo staat Peloton Parkinson voor de deur, zetten we samen onze schouders onder het MODAG-onderzoek en hebben we sponsor events voor je klaarstaan. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

 

Peloton Parkinson klaar voor de start

Van 21 tot 29 juli rijden we langs de Belgische grens om de ziekte van Parkinson onder de aandacht te brengen. We trekken door het land met een duidelijke boodschap: kom in actie om een behandeling tegen parkinson te vinden!

Fiets mee met Ivo of organiseer je eigen event en steun Stop Parkinson.

 

MODAG-onderzoek brengt hoop

Professor Johanes Levin en zijn team ontwikkelen een product dat de samenklontering van het eiwit alpha-synucleïne in de hersenen afremt. Deze foute eiwitklontering leidt tot het afsterven van hersencellen en eventueel tot parkinson. Het medicijn moet de ziekte afremmen én symptomen verlichten. Een unieke en hoopgevende dubbelslag.

Steun het onderzoek

 

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

Of dansen, fietsen, Nordic Walking,… Noem maar op. Elke manier van bewegen is goed. Want hoe meer je beweegt, hoe meer kans je hebt om de ziekte af te remmen.

Nog op zoek naar een leuk event om je beste beentje voor te zetten? Op de website van Stop Parkinson vind je een hoop sponsor events. Daar kan je zelf bewegen én Stop Parkinson steunen.

Vanaf juli tot september staan er voorlopig drie sponsor events op de planning:

  • Golftornooi Vlaanderen vs. Nederland in Melsbroek op 7 juli.
  • 100 km Dodentocht in Bornem op 11 augustus.
  • Kennedymars Maasland (met verschillende afstanden) op 9 september.

Inschrijven voor sponsor event